329129320_6268353143196456_1726798424963457220_n

Svi podržavaju hrvatsko sklonište za nezbrinute životinje. Stigle poruke i od slavnih svjetskih glazbenika

GREEN_300_listici_sredina

Zajedno za Farmicu

Prvi je uz njih stao poznati domaći poduzetnik, koji je već nekoliko puta posjetio ovo utočište.

Priča o Udruzi Farmica koja zbrinjava napuštene pse s ulica, obišla je cijeli svijet, a reakcije dolaze i od brojnih poznatih osoba koji ovih dana šalju poruke podrške.
Naime, kako je objavio Jutarnji list, za Farmicu se ranije skupljao novac za kupovinu zemljišta i izgradnju skloništa. Donacije su tada stizale iz cijelog svijeta, stoga ne čudi da je sada, kada je Farmica ponovno u problemima, reakcija gotovo ista.

Naime, ove su godine, unatoč tomu što je gotovo sve poskupjelo, od Grada Našica dobili jednak iznos pomoći, a na molbu da ne plaćaju odvoz otpada, naišli su na zid kod gradonačelnika Krešimira Kašube. S predviđenim iznosom oni ne mogu platiti sve troškove za pse.

Zbog toga su dobili podršku od brojnih poznatih osoba, od inovatora Mate Rimca, austrijskog bubnjara, skladatelja i producenta Bernharda Welza, člana grupe Jethro Tull Johna O’Hare, Maestra Paul Manna, jazz gitarista i kompozitora Brune Mičetića te producenta Srđana Sekulovića Skansija.

 

‘To je sramotno’ 

“To što nam se ta cifra ubraja u iznos koji smo dobili za pse je neistina i potrebno je da se ona prestane govoriti. U iznos nam dodaju i ono što plaćaju direktno veterinarskoj stanici! Ono što su, naime, dužni po Zakonu o zaštiti životinja podmiriti za pse. Osim toga, kada smo se pomirili s činjenicom da za nas nema povećanja, zamolili smo da nam se u 2023. napravi jedan novi boks za pse. I to nam je odbio. To je sramotno”, istaknula je Ivana Varkonji, voditeljica azila.

Svi koji su podržali Farmicu vjeruju da će zaposlenici i volonteri Farmice uspjeti i da će se s gradom Našicama dogovoriti vezano za zbrinjavanje napuštenih pasa s tog područja.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.