dina naslovna

Splićanka preplivala Bristolski kanal: Dina Levačić, 12. osoba na svijetu koja je osvojila prestižnu Krunu

GREEN_300_listici_sredina

U borbi s morem

Naša je plivačica preplivala dužinu od 42 km za devet sati, 51 minutu i 42 sekunde, bez zaštitnog odijela iako je temperatura mora bila hladnih 17,5 stupnjeva Celzijevih.

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić u četvrtak je preplivala Bristolski kanal, dužine 27 km, a koji se nalazi između Engleske i Walesa, i tako postala 12. nositeljica originalne trostruke Krune na svijetu: preplivala je Bristolski kanal, Sjeverni kanal i La Manche.

Osim što je morala preplivati dužinu od 27 km, ovaj kanal je pun jakih struja, pa nije mogla plivati pravocrtno, nego je izbjegavajući kritična područja, preplivala ukupno 42 km. Ova borba s morem, koje je bilo temperature 17.5 stupnjeva Celzijevih, trajala je devet sati, 51 minutu i 42 sekunde, a Dina je plivala bez neoprena, samo u običnom kupaćem kostimu.

“Pozdrav svima iz Cardiffa, upravo sam isplivala Bristolski kanal, i to u rekordnom vremenu za put iz Engleske prema Walesu. Bilo je jako, jako izazovno moram reći, bilo je turbulentno od samog početka, ali to je jednostavno očekivati za ovaj kanal”, izjavila je Dina Levačić.

Dina je u ožujku na Novom Zelandu preplivala Cookov prolaz, posljednji kanal koji joj je nedostajao u kolekciji takozvanih “Oceanovih sedam”, i time je postala najmlađa žena u povijesti koja je završila slavni maraton.

Prije toga je 27-godišnja Levačić  preplivala kanale Catalina u Kaliforniji (2017.), La Manche (2017.), Molokaʻi na Havajima (2018.), Tsugaru u Japanu (2019.), Gibraltarska vrata (2022.) te Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske (2022.).

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.