image_3_15345

Slučaj koji je šokirao javnost odlazi u zastaru: Silovatelj pasa od danas je slobodan čovjek

GREEN_300_listici_sredina

Prijatelji životinja poslali važan apel

Prijatelji životinja obavijestili su belgijske medije “da među njima živi na slobodi osoba koja je u Hrvatskoj dvaput nepravomoćna osuđena za stravičan zločin prema psima”.

S današnjim danom nastupa apsolutna zastara u slučaju Ivora Ivaniševića, bivšeg zaposlenika Europskog parlamenta koji je bio osuđen zbog spolnog zlostavljanja pasa.

To znači da mu se više ne može suditi za kazneno djelo mučenja ili ubijanja životinja, za koje je dvaput bio nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

“Danas nastupa apsolutna zastara u slučaju ‘zloglasnog’ Ivora Ivaniševića, koji je tijekom šest godina silovao svoja dva psa, od kojih je ženka umrla, a širenjem fotografija i snimaka zlostavljanja po internetu poticao je istomišljenike na ista zlodjela”, poručili su iz udruge Prijatelji životinja, koji su uputili dopis srodnim organizacijama za zaštitu životinja, ali i belgijskim medijima.

Stravičan zločin prema psima

Obavijestili su ih “da među njima živi na slobodi osoba koja je u Hrvatskoj dvaput nepravomoćna osuđena za stravičan zločin prema psima”.

Podsjetimo, Ivaniševića se teretilo da je s ciljem zadovoljavanja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese bespotrebne boli i patnje, seksualno općio sa svojim psom, ženkom pasmine rodezijski gonič lavova XiaXia Kimom. Time joj je nanosio bol i trajne povrede tijela te je izlagao patnji i strahu, navode 24sata.

Uhićen je u svibnju ove godine u Njemačkoj, a belgijska vlast ga nije izručila hrvatskom pravosuđu. On je tada uspio uvjeriti belgijske institucije da je kazneni postupak protiv njega završen, iako je tad tek bila donesena nepravomoćna presuda. Na ponovljenom suđenju ove godine ponovno je osuđen na maksimalnu kaznu od godine dana zatvora.

Prijatelji životinja sada predlažu da se za spolno zlostavljanje životinja i distribuiranje materijala s takvim sadržajem propiše kazna zatvora do pet godina.

PHOTOS BY: Prijatelji životinja / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.