psi naslovna

Godišnji nije razlog da životinje završe na cesti: U Dumovcu je trenutno 120 pasa i 32 mačke

GREEN_300_listici_sredina

Oni su članovi obitelji

Poražavajuća je činjenica da godišnje u hrvatska skloništa dolazi više od 10 tisuća životinja, a najviše tijekom ljetnih mjeseci.

Statistički je potkrijepljeno da tijekom godišnjih odmora na cesti završi najviše pasa. Svakome tko ima psa i doživljava ga kao člana obitelji, ovaj podatak slama srce.

Možete li zamisliti da svoga ljubimca, koji s vama dijeli životni prostor, radost i tugu, životinju o kojoj brinete, samo tako – jer odlazite na more, pa ga je malo nezgodno povesti sa sobom – ostavite na ulici?

No, nažalost, ovo je stvarnost. I zato Udruga Prijatelji životinja već 20-ak godina provodi kampanju “Obitelj na more, a pas na ulicu?!” i svake godine upozorava na važnost nenapuštanja životinja prije godišnjih odmora.

Napušteni ljubimci, najčešće završe u Dumovcu, gdje je trenutačno 120 napuštenih pasa i 32 mačke. Ali, kako kaže Damir Skok, ravnatelj ZOO-a grada Zagreba, za HRT, ovo je ljeto ipak manje napuštenih životinja nego lani u isto vrijeme. Navodi i kako su zakon o zaštiti životinja i obaveza čipiranja doveli do toga da ljudi sve više čipiraju pa tim je teže napustiti psa jer mu se lagano uđe u trag.

Tako i Dumovec, u četvrtak 6. srpnja, od 16 do 21 sat, organizira “Večernje udomljavanje”, gdje možete upoznati 20 mačaka te 120 pasa, među kojima je 20 štenaca i odlučiti se na udomljavanje.

PHOTOS BY: Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.