pexels-pixabay-158330

Sjajne vijesti iz Hrvatske: Oporavilište za divlje životinje spasilo njih više od tisuću

GREEN_300_listici_sredina

Za iduću godinu planiraju još

Prošla je godina bila burna za djelatnike Oporavilišta za divlje životinje. Na teren su izašli čak 1647 puta.

Ekipa iz Oporavilišta za divlje životinje prošle je godine pomogla 1253 životinje, od kojih je 431 strogo zaštićena vrsta, objavili su iz Zoološkog vrta. Među strogo zaštićenim većinom su bili patuljasti šišmiši, njih čak 111, a spasili su i 69 sovki, a među njima i pet vrsta gradskih stanovnika.

Većina ptica imala je poteškoće s letenjem, a često su dehidrirane i iscrpljene, dok mlade sove ponekad ispadnu iz gnijezda pa su ih morali spašavati, objavili su iz Zoološkog vrta. Kada ih prime u oporavilište, većinom ih othranjuju na ruku i uče ih samostalno letjeti i jesti. Za iduću godinu planiraju još uspješnije akcije.

“Projektom sufinanciranim iz Europske unije unaprijedit će se informacijski sustav za evidenciju životinja na skrbi i dojave o pronađenim životinjama, tako da će tijekom iduće godine suradnja našeg osoblja i građana biti još uspješnija”, naglasio je ravnatelj ZOO-a Damir Skok.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.