matt-seymour-9htTVAs3rAM-unsplash

Osijek dobiva prvo oporavilište u Hrvatskoj za divlje i ranjene životinje

GREEN_300_listici_sredina

Briga za ugrožene životinje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Glavni grad Slavonije već je otprije poznat po mnogim održivim i osviještenim projektima, stoga ne čudi što ga se naziva i eko gradom. Ove godine planira se kraj gradnje oporavilišta za divlje životinje upravo u Osijeku koji će time postati prvi grad u Hrvatskoj koji ima prihvatilište za ranjene divlje životinje.

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji uskoro dobiva oporavilište za divlje životinje, a njegova izgradnja trebala bi biti gotova do kraja ove godine. Radove je ovih dana posjetio i osječki gradonačelnik Ivan Radić. “Projekt je vrijedan sedam milijuna kuna, a većina sredstava dolazi iz vanjskih izvora i sredstava Europske unije. Ovdje će se oporavljati ozlijeđene životinje, pružat će im sva potrebna njega i zaštita. Grad Osijek je eko-grad, imamo uistinu puno sadržaja”, istaknuo je Radić.

Projekt, inače, uključuje izgradnju karantene s prostorima za izolaciju i smještaj životinja, uključujući i prostorije veterinarske ambulante. Izgradit će se i volijer za izletavanje. Ovi će prostori životinjama omogućiti da prije povratka u prirodu ojačaju, razviju otpornost i koordinaciju, te povrate letne i lovne sposobnosti. Osim izgradnje novoga objekta, nadogradit će se i proširiti postojeći s pet novih nastambi za oporavak. Projekt ima i izobraznu vrijednost, jer će se provoditi aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o očuvanju i zaštiti životinja, a doprinijet će i promicanju prirodne baštine grada Osijeka.

PHOTOS BY: press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.