yasmina-h-p8DjPfqEhW0-unsplash

Sad je i znanstveno potvrđeno: Rad od kuće štedi energiju i smanjuje emisije stakleničkih plinova

GREEN_300_listici_sredina

Provedeno istraživanje

Istraživanje je sadržavalo podataka od preko 100.000 uzoraka.

Novo istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) u SAD-u, pokazalo je da rad od kuće znatno utječe na smanjenje emisija stakleničkih plinova.

Konkretnije, istraživanje je otkrilo da radnici koji rade od kuće proizvode manje od polovice emisija stakleničkih plinova od osoblja koje radi u uredu.

Rezultat je to isključivanja putovanja na posao, ali i značajno smanjenje potrošnje energije u uredima.

Preko 100.000 uzoraka

“Radnici koji stalno rade od kuće mogli bi “pridonijeti smanjenju emisije stakleničkih plinova od 54 posto po glavi”, što bi bilo “prvenstveno zbog smanjene potrošnje energije u uredu”, rekli su znanstvenici koje je predvodio inženjer sa Sveučilišta Cornell Yanqiu Tao.

Dok bi dva do četiri dana rada na daljinu dovelo do pada “do 29 posto”, ograničavanje rada na daljinu na dan u tjednu značilo bi pad od samo 2 posto, što znači da ne bi imalo koristi, prema timu u kojem je bio Longqi Yang iz Microsofta, prenosi Index.

Istraživanje je sadržavalo podataka od preko 100.000 uzoraka, uključujući američki Residential Energy Consumption Survey i Microsoftove podatke o zaposlenicima.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.