327986027_185249740784129_7676789230039451267_n

‘Živimo u plutajućoj kabini, košta 2 tisuće eura godišnjeg najma, a računi su gotovo nepostojeći’

GREEN_300_listici_sredina

Biste li se ikad na ovo odvažili?

Par je postao popularan na društvenim mrežama nakon što je otkrio svoju jedinstvenu životnu situaciju. Poznati na TikToku pod imenom Keeping Afloat with the Joneses, žive off grid i u skladu s prirodom.

Umjesto tipične kuće ili stana, par i njihov preslatki pas Iko žive u plutajućoj kabini. Brandon i Sarah žive u plutajućoj kabini u Sjevernoj Karolini u Sjedinjenim Državama i nedavno su svojim 30 tisuća TikTok pratitelja otkrili kako je zapravo živjeti u kući na vodi.

Par je objasnio da su kupili kolibu i u roku od dva i pol sata pretvorili staru plutajuću kolibu u svoj prvi dom. Odlučili su sav posao obaviti sami iako prethodno nisu imali puno iskustva u uređenju doma i objasnili su da su tako uštedjeli novac koji im je bio potreban da svoj san pretvore u stvarnost.

Par je rekao: “Dobivamo toliko pitanja o ovom jedinstvenom načinu života ‘izvan mreže’ i na vodi. Voljeli bismo odgovoriti na sve što vas zanima”, rekli su u TikTok videu. “Imamo manje od 40 tisuća dolara uloženih u kuću, to uključuje cijenu i troškove renovacije. Jeftinije je od života u kamperici i praktički nema računa”.

Napomenuli su da plaćaju vrlo nisku godišnju stanarinu za život na jezeru, a ona iznosi otprilike 2000 eura godišnje. Brandon vodi marinu, a Sarah radi kao voditeljica planinarskih izleta. Dodali su: “Oboje imamo vozila – i dalje idemo na posao, u trgovinu, na večeru, vidimo se s prijateljima i obitelji.”

Kad je riječ o WC-u u njihovoj plutajućoj kući, par je potvrdio: “To je WC za maceriranje, sve se samelje i ide u spremnik koji ispumpavamo svaki tjedan.” Korisnici TikToka bili su zapanjeni jedinstvenim životnim stilom para i jedva su željeli saznati više.

Jedna je osoba pitala: “Kako dobivate struju? Je li vaša peć na drva jedini izvor topline?” na što je TikToker odgovorio “Koristimo solarnu energiju. Kuhamo s propanom, tako da kad koristimo pećnicu, ona također grije kuću. Također koristimo grijač na propan kada nam je potreban.”

Treći je komentirao: “Znam da ne žalite, ali koliko je bilo teško donijeti odluku i preseliti se u ovu kabinu?”. Par je odgovorio da im je to bila jedna od najlakših životnih odluka. Kabinu nisu ni vidjeli uživo kada su je kupili. Priznaju da se čini kao luda i nepromišljena odluka, ali tvrde da je vrijedilo riskirati.

Otkrili su i da imaju mnogobrojne susjede, njih čak 300 do 400 koji žive na istom jezeru kao oni. Par i dalje snima TikTok videe o svom neobičnom životu. Kažu da ih je on zbližio s prirodom i da više ni ne mogu zamisliti život kakav su imali prije kupnje svoje plutajuće male oaze.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.