alexander-smagin-B_F3hj-Z_Sc-unsplash

Ruska prijestolnica zazelenila vozni park: Moskvom prometuje 1000 električnih autobusa

GREEN_300_listici_sredina

Najveći broj električnih autobusa u Europi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Sa 600 broj električnih autobusa u Moskvi koji prometuju gradom popeo se na 1000. I tu ne planiraju stati jer do 2030. godine žele da javni prijevoz u potpunosti bude električan i održiv.

Gradovi diljem svijeta pokušavaju obratiti pažnju na važnost javnog prijevoza kojim se svakako smanjuje udio emisija CO2. Sve češće se pronalaze i načini kako gradovima omogućiti javni prijevoz na električni pogon, a to vrlo dobro znaju i u Moskvi gdje odnedavno prometuje čak tisuću električnih autobusa. Još prije godinu dana grad je imao 600 električnih autobusa koji su opsluživali građane na putu od kuće na posao. Sada, u roku od samo godinu dana, broj se popeo na njih 1000. 

Gradski dužnosnici Moskve vidjeli su golem potencijal za prelazak na potpuno električni pogon. Ne samo da time dugoročno mogu uštedjeti mnogo rubalja, već ovim pristupom mogu pomoći i okolišu. No, ovo nisu sve dobre vijesti iz ruske prijestolnice gdje živi više od 11 milijuna stanovnika. Naime, grad planira dodati još 600 električnih autobusa voznom parku javnog prijevoza ove godine i  još toliko u 2023. godini. Ovom brzinom, oni će u konačnici postići svoj cilj da cijelu flotu koja prometuje tamošnjim ulicama naprave električnom do 2030. godine, a već su sada postigli to da je Moskva trenutno grad s najviše električnih autobusa u Europi s kojima su u tri godine smanjili emisije CO2 za 600 tona.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.