22280100_122292455113119_5765838885863030784_n

Najneobičniji do sad: Prvi električni bicikl za hodanje izuzetan za kardio treninge

GREEN_300_listici_sredina

Održiva teretana u pokretu

Ovo nije još jedan klasični električni bicikl u nizu. Ovo je Lopifit koji vam omogućuje da se krećete njime hodanjem. Baš poput trake za trčanje u teretani, samo što njime možete upravljati u prometu baš kao i sa svim biciklima.

Da su vam nekad pričali kako će postojati električni bicikl nalik traci za trčanje kojeg ćete moći koristiti kao prijevozno sredstvo, sigurno biste rekli da se netko šali. Međutim, on od nedavno uistinu postoji, zove se Lopifit, izrađen je u Nizozemskoj i prvi je bicikl takvog tipa u svijetu. Lopifit omogućuje prijeći mnogo veće udaljenosti od onih koje možete postići samo hodanjem, a da paralelno vježbate svoje mišiće. S prosječnim tempom hodanja od 4 kilometara na sat, na ovom biciklu može se postići brzina do nešto više od 30 kilometara na sat. Korisnici ovog neobičnog bicikla tvrde da kada jednom isprobate Lopifit, neće vam pasti na pamet vratiti se klasičnom biciklu. 

Bicikl se pokreće motorom od 350 W, kojeg pokreće litij-ionska baterija od 48 V 20 Ah koja okreće traku za trčanje dok hodate, a bicikl omogućuje da napravite više od 80 kilometara s jednim punjenjem, što je za dnevnu gradsku vožnju sasvim dovoljno. Lopifit ima 5 prijenosa brzine pa korisnik sam može birati brzinu na kojoj mu najviše odgovara voziti ovo inovativno prijevozno sredstvo. Baš poput svih bicikala, Lopfit ima ugrađene kočnice pa je vrlo jednostavno manevrirati s njim u gradskom prometu, a jednostavan je i prilikom parkiranja na neki od bike parkinga u gradu. Lopfit je još jedan pravi dokaz kako sve više ljudi, ali i proizvođača traga za održivijim i po okoliš odgovornijim alternativama prijevoza. Jedan od njih je upravo i ovaj bicikl, kojim ne samo da marimo za okoliš i emisije CO2, već i brinemo oko svog zdravlja, posebice oni kojima je odlazak u teretanu ne baš drag.

PHOTOS BY: lopifitus.com, / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.