nick-fewings--2lJGRIY5P0-unsplash

Mladi par u jednom danu za povratnu ambalažu dobio 10.200 kuna

GREEN_300_listici_sredina

Oboren rekord

Boce su spremali u vreće na tavanu, vodili su popis i uvijek su znali koliko boca imaju. Zamijenili su ih nakon godinu dana u dvije trgovine.

Mladi par iz Njemačke oborio je sve rekorde u skupljanju plastičnih boca. Dominik (28) i njegova djevojka Jale (30) iz Averlaka u Schleswig-Holsteinu htjeli su vidjeti koliko povratne ambalaže mogu prikupiti u godini dana. “Uvijek smo imale barem dvije vreće tjedno, a sve prazne boce ostavljali smo na tavanu. Pokazalo se da se u godinu dana nakupi puno toga. U kućanstvu je dvoje odraslih i dvoje djece. Ali skupljali smo samo Dominik i ja“, objasnila je Jale, prenose njemački mediji.

Redovito su vodili popis koliko vreća imaju, a u jednom su trenutku počeli kupovati samo male boce kako bi ih više stalo u vrećice. “Mnogo je ljudi tada počelo skupljati, ali nitko nije uspio kao mi”, dodala je Jale. Ukupno su zaradili 1358,31 eura, a boce su morali razmijeniti u dvije trgovine. Voditelju prve trgovine u njihovom selu bilo je dosta nakon deset vreća pa su morali ići do sljedeće koja je udaljena oko 7 km.

“Razgovarali smo s tamošnjim zaposlenikom i rekli mu da imamo oko 100 vreća povratne ambalaže. Rekao je da to nije tako neuobičajeno, a zatim je stavio zaposlenika za stroj te ga je zamolio da ga redovito prazni”, rekla je Jale. Iako su neslužbeno oborili rekord u Njemačkoj, za ovaj se događaj od prije dvije godine do sada nije znalo. Radio postaja Antenne Niedersachsen pitala je svoje korisnike Facebooka koliko su najviše dobili novca od povrata ambalaže. U komentarima se potom otkrilo da su Dominik i Jale rekorderi.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.