Stigli su krastavci! Od njih pripremite juhu, koja je ukusna i topla i hladna!

GREEN_300_listici_sredina

Sezonsko povrće

Ljeto je idealno za salate, ali i za lagane juhe kojima ćete hidrirati svoj organizam. Sezona je krastavaca pa zašto ih ne biste kušali i u kuhanome obliku?

Sezona je krastavaca, koji su vrlo osvježavajući na salatu, ali od kojih možete napraviti i osvježavajuću juhu. Ako nikada niste probali kuhane krastavce, vjerujte nam, oduševit ćete se ovim jelom. I juhu od krastavaca možete jesti i hladnu, odlična je i sljedeći dan.

juha od krastavaca

Ako su krastavci netretirani, nemojte ih guliti jer kora sadrži još više nutrijenata.

Sastojci
  • 2 velika krastavca
  • 2 srednje velika krumpira
  • 1 crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 žlice maslinova ulja
  • kopar
  • biber
  • sol
  • menta

juha od krastavaca

Priprema

U posudu ulijte dvije žlice maslinova ulja pa dodajte na četvrtine izrezan crveni luk i češnjak te popržite dok luk ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte oguljeni i na četvrtine narezani krumpir, a potom i krastavce, narezane na deblje ploške. Dodajte sol i biber pa sve pirjajte 10-ak minuta. Dodajte vodu tako da za trećinu prelije povrće. Sve kuhajte dok krumpir ne omekani.

Skinite s vatre pa usitnite štapnim mikserom. Vratite na štednjak i kada zakuha, dodajte osušeni kopar te pustite da kuha minutu-dvije da se okusi prožmu. Maknite s vatre i dodajte kiselo vrhnje te, po želji, svežu nasjeckanu mentu. Juhu možete jesti toplu, a možete je jesti i ohlađenu.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.