reuben-kim-KiBKmC48Ctg-unsplash

Prvi put u Hrvatskoj organizira se Reuse festival. Prijavite se na pregršt besplatnih radionica!

GREEN_300_listici_sredina

Naučite kako popraviti i ponovno upotrijebiti

Umjesto da bacate stvari, naučite kako ih ponovno upotrijebiti. To možete učiniti na prvom Festivalu ponovne upotrebe koji od 5. do 8. lipnja u Zagrebu organizira Zelena akcija. Nude brojne korisne radionice. Prijavite se na vrijeme.

Recikliraj, popravi i prenamjeni, postulati su održivog načina života, a prvi put u Hrvatskoj možete sudjelovati na Festivalu ponovne upotrebe. Naime, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, od 5. do 8. lipnja na tri lokacije u Zagrebu, Zelena akcija organizira ovaj reuse festival koji će omogućiti svima da uz raznovrsne radionice u Zagrebu nauče kako očuvati svoje predmete u svakodnevnom životu i ponovno ih upotrebe i daju im novi sjaj.

Popravak bicikala, uređaja, odjeće, ali i izrada višekratne folije

Cilj je osvijestiti građane i građanke o važnosti ponovne uporabe koja štiti okoliš i štedi novac. U sklopu festivala, uz pomoć volontera i volonterki Zelene akcije, moći ćete besplatno popraviti bicikl, manje komade namještaja i elektroničkih aparata, razmijeniti odjeću i obuću, naučiti osnove šivanja i pokrpavanja i izraditi voskomot, odnosno višekratnu foliju za pakiranje hrane.

Popravljanje, šivanje, razmjena i druge aktivnosti ponovne uporabe i produljenja životnog vijeka proizvoda važan su element kružne ekonomije. Njen je cilj smanjenje nastanka otpada, borba protiv prekomjerne proizvodnje i konzumerizma i očuvanje ograničenih Zemljinih resursa.

Prijavite se na vrijeme

Sudjelovanje u aktivnostima Festivala ponovne uporabe je besplatno, no broj je mjesta ograničen pa je za određene aktivnosti potrebna prijava do 29. svibnja. Prijaviti se možete na e-mail: marko@zelena-akcija.hr, uz navođenje aktivnosti na koju se prijavljujete. Cjelokupni program i termine radionica možete provjeriti ovdje.

PHOTOS BY: Unsplash, Facebook, zelena-akcija.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.