image00021

Pronašli smo odličan dućan za aktivne i prirodi usmjerene ljude, a oduševio je i poznate Hrvatice

GREEN_300_listici_sredina

Sjajni brendovi na jednom mjestu

Dežmanov prolaz jedna je od omiljenih lokacija u Zagrebu, koja nas unatoč činjenici da se nalazi u strogom centru svojom šarmantnom atmosferom odvaja od gradske užurbanosti. U toj maloj, ali vibrantnoj shopping destinaciji odnedavno možete pronaći Dream point concept store, trgovinu za aktivne, slobodne, prirodi usmjerene ljude.

Projekt interijera za novi concept store izradila je arhitektica Sunčica Mastelić Ivić, koja rado ističe suradnju s Dream Point timom: „U izradi ovog projekta interijera pokušali smo pokazati jedinstvo ideje skupine proizvoda, i interijerskog oblikovanja i dekoriranja. Zato je prostor interijerski predstavljen u ležernom skandinavskom stilu, s regalima od natur furnirane šperploče, koji nas podsjećaju na vezu s prirodom i vanjskim svijetom. Na zid u pozadini aplicirana je zidna ilustracija – rad nagrađivane animatorice i ilustratorice Hane Tintor, napravljena posebno za ovaj interijer. Njezin zidni art prikaz je doživljaja osnovnih ciklusa prirode – kiše, vode, sunca, biljnog svijeta. Nadamo se da smo tako ovaj mali prodajni prostor načinili posebnim zaustavnim punktom u prepoznatljivoj Dežmanovoj ulici.“

Sanjivo lijep interijer novog concept storea
Svaki brend jedinstven je na svoj način

U Dream point concept storeu možete pronaći premium, održive brendove, vrhunske kvalitete i neodoljivog dizajna: Chilly’s, Secrid, Gaston Luga, Wunderkey, Dock & Bay, Notabag i Brooklyn candle studio. Svaki od navedenih brendova poseban je i jedinstven na svoj način, a svojom filozofijom predstavljaju protutežu takozvanoj brzoj modi i priklanjaju se društvenom pokretu održivog pristupa koji objedinjuje eko dizajn, nove tehnologije izrade vlakana, recikliranje i savjesnu potrošnju.

Chilly’s, britanski brend prepoznatljiv po svom premium dizajnu u svojoj ponudi sadrži visoko kvalitetne, ekološke boce i šalice od nehrđajućeg čelika.

Višekratne boce postale su najbolji modni detalj

Nizozemski brend Secrid u ponudi ima nekoliko vrsta novčanika, a unutar svakog novčanika nalazi se card protector koji je ujedno i RFID zaštita – kad je vaša kartica u Cardprotectoru u potpunosti je zaštićena. Svi Secrid proizvodi svjesno su izrađeni na odgovoran način, stavljajući ljude i planet na prvo mjesto.

U Dream point concept storeu možete pronaći i skandinavski brend koji kreira jedinstvene i bezvremenske ruksake, Gaston Luga. Zanimljivo je i da se u izradi koristi koža na biljnoj bazi: biomaterijal stvoren od odbačene kore jabuke.

Wunderkey, njemački brend izrađuje organizatore za ključeve, a za cilj ima inovativnim pristupom svaki dan u životu učiniti boljim, lakšim i ljepšim. Fokus brenda Wunderkey je na bezvremenskom i minimalističkom dizajnu u kombinaciji s najvišom kvalitetom proizvoda do posljednjeg detalja.

Glumica Nataša Janjić Medančić obavila je vrlo uspješan šoping

Notabag se pak pojavio kao rješenje određenog problema; nošenja nepraktičnih torbi prilikom vožnje bicikla. Tako je nastala ideja o dizajnu koji je na kraju postao originalni hibrid velike torbe i ruksaka, praktičnog i ekološki osviještenog dizajna načinjen od visokokvalitetnih materijala.

Namjera brenda Dock & Bay bila je stvoriti kompaktne ručnike koji zauzimaju malo mjesta i prikladni su za putovanja izuzev toga što su brzosušeći i nježni za kožu. U njoj su i uspjeli pa je Dock & Bay jedan je od najprodavanijih brendova ručnika na tržištu. Cijela priča tu ne staje te su s vremenom počeli proizvoditi i niz inovativnih, visokokvalitetnih, pristupačnih i planetarno prihvatljivih proizvoda.

Glumica Jelena Veljača pronašla je savršenu torbu za vikend izlete

Novost u Dream point concept storeu je Brooklyn candle studio, američki brend 100% veganskih i ručno napravljenih mirisnih svijeća od najkvalitetnijih sastojaka i profinjenog minimalističkog dizajna.

Svi navedeni brendovi, osim što se mogu pohvaliti činjenicom da upotrebom održivih materijala čuvaju naš planet, njeguju i održivu kulturu poslovanja, jer i čovjek je dio prirode, a humani pristup u poslovanju za cilj ima pozitivno odgovoriti ne samo na problem kao što je onečišćenje okoliša, već i nejednakost i socijalna nepravda.

Genijalna torba koja se može nositi na više načina

PHOTOS BY: John Pavlish / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.