Katarina Baban_2

ARIEL DONOSI

Ariel nikada nije bio zeleniji: Upoznajte kutiju ECOCLIC®

GREEN_300_listici_sredina

Najveća inovacija u posljednjih 20 godina

Ariel još jednom oduševljava korisnike svojim inovacijama i rješenjima koja smanjuju ekološki otisak povezan s pranjem rublja. I u Hrvatskoj je od nedavno dostupna najinovativnija, revolucionarna kartonska ambalaža ECOCLIC® koja može uštedjeti na tisuće tona plastike u Europi.

Kartonska ambalaža Ariel ECOCLIC® najveća je inovacija u posljednjih 20 godina, koju je kompanija Procter&Gamble nedavno predstavila i u Hrvatskoj. Posebna „klik tehnologija“ otvaranja i zatvaranja, koja se dosad nije mogla primijeniti na kartonska pakiranja, od sada omogućuje dodatan iskorak u smjeru smanjivanja emisije CO2 u atmosferu.

Ariel

Kako funkcionira kutija Ariel ECOCLIC®?

1. Inovativno rukovanje – Kutija Ariel ECOCLIC® je prilagođena za svaku ruku, osim dječje. To ovaj proizvod čini posebnim, iako ga i dalje treba držati izvan dohvata djece. Druga prednost je njegova uključivost jer ga taktilni i intuitivni elementi čine pristupačnim za osobe koje imaju poteškoće s vidom ili kognitivnim sposobnostima.

2. Reciklabilno pakiranje – Kutija Ariel ECOCLIC® može se u potpunosti reciklirati, a uz to je izrađena od više od 70% recikliranih vlakana. Kad bi se svi korisnici kapsula Ariel Pods® prebacili s plastične ambalaže na kutiju Ariel ECOCLIC®, uštedjelo bi se do 6500 tona plastike godišnje samo u Europi. Kapsule Ariel Pods® već se proizvode bez ikakvog proizvodnog otpada.

3. Hladno je novo vruće – Čak 60% ugljičnog otiska povezanog s pranjem rublja dolazi zbog zagrijavanja vode. Kad bi svi u Europi smanjili temperaturu pranja s 40°C na 30°C, moglo bi se uštedjeti 3,5 milijuna tona CO2 godišnje, što je jednako uklanjanju dva milijuna automobila s cesta. Ariel je u svojoj kompaniji predvodnik dekarbonizacije pranja rublja duž cijelog lanca vrijednosti i već je na putu do neto nule ugljičnog otiska. Sve Arielove kapsule izvanredno uklanjaju mrlje na hladnijim temperaturama zahvaljujući enzimu COOLCLEAN koji je ekskluzivno razvijen za Procter&Gamble. Prebacivanje na hladnije pranje bolje je i za odjeću jer bolje čuva dugovječnost tkanina.

Nov način pranja je među prvima isprobala glumica i modna dizajnerica Katarina Baban. “Oduvijek sam zaljubljena u modu i ona je uz glumu postala moj način izražavanja. Tema kojoj se često vraćam je održavanje kvalitete i ljepote tkanina. Većina nas je odrastala uz navike pranja rublja na visokim temperaturama, ali vrijeme je da donesemo hladnije odluke. Zato me je Ariel oduševio kutijom ECOCLIC® i novom linijom kapsula koje u jednom potezu rješavaju dvojbe vezane uz izvanrednu čistoću i zaštitu okoliša. Uz hladnije pranje odjeća dulje zadržava finoću teksture, a sada znam i da značajno smanjujem svoj ugljični otisak koristeći Arielove kapsule“, izjavila je Katarina.

Ariel je uz kartonsku ambalažu ECOCLIC® predstavio i svoju poboljšanu formulu za izvanrednu čistoću koja je na djelu u kapsulama Ariel Extra Clean Power, Ariel Complete Fiber Protection, Ariel All in One Pods, Ariel Lenor i Ariel Revita Black.

PHOTOS BY: Promo / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.