Stigla je sezona voća kojeg obožavaju gotovo svi, a osim što su ukusne, jagode imaju brojne benefite za zdravlje te mogu spriječiti nastanak bolesti. Konkretnije, brojna su istraživanja pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače. Iako ih obožavamo i svježe, donosimo vam jednostavan recept za ukusan kolač! Trebat ćete izdvojiti tek 15 minuta, a obožavat će ga cijela obitelj.
Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
70 g šećera
50 g Podravka Glatkog brašna
2 žlice kakaa u prahu
Za kremu:
2-3 žlice šećera
Za ukrašavanje:
250-300 g svježih jagoda
Priprema
1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Smjesi postupno dodajte brašno i kakao u prahu uz neprekidno miješanje.
2. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 25×35 cm) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 15 minuta.
4. Prašak za puding dobro izmiješajte sa šećerom i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko pustite neka zakipi, dodajte razmućeni prašak za puding i kuhajte nekoliko minuta uz neprestano miješanje.
5. Kuhani puding prelijte preko pečenog biskvita i pustite neka se ohladi.
6. Preko pudinga rasporedite na ploškice narezane svježe jagode na koje pomoću kista nanesite preljev za torte.
Savjet: Svježe jagode možete narezati na kriške i uroniti u kremu od pudinga kako biste dobili dekorativnu površinu kolača.