226773433_1246956425754088_6813503013669663594_n

Pronašli smo prekrasnu neobičnu biljku koju je lako održavati

GREEN_300_listici_sredina

Listovi podsjećaju na srca!

Pronašli smo biljku koja je idealan poklon za svakoga. Uljepšat će interijer svakog doma i izmamiti osmijeh na lice, donijeti dašak romantike i ljubavi u tegli.

Biljka Caladium pink symphony, koja izgleda kao da je iz nekog Barbie animiranog filma.

Riječ je o tropskoj biljci koja raste iz gomolja, a karakteriziraju ju izrazito veliki listovi ružičaste boje, koji pomalo podsjećaju na srca. Samo održavanje ove biljke poprilično je jednostavno. Ne paše joj jaka i direktna sunčeva svjetlost, a stručnjaci za biljke savjetuju da ju je bolje držati pokraj istočnog prozora zbog jutarnje svjetlosti.

Ključ je vlaga

Tlo koje joj najbolje odgovara je ono koje zadržava malo vlage, ali ipak ne dozvoljava da lukovice budu mokre. Kada ih dobijete na poklon, potrebno ih je prekriti s malo navlažene zemlje, a posude sa šljunkom idealan su način za povećanje vlažnosti.

Listovi su joj hidrofobni i odbijat će vodu prilikom prskanja, ali ovlaživač zraka ili prisutnost drugih tropskih biljaka dodatno će im poboljšati sobne uvjete. Zalijevati ju treba otprilike svakih 10-12 dana. Osim s vodom, valja paziti i s gnojenjem. Previše gnojiva moglo bi uzrokovati da lišće bude više zeleno, nego ružičasto.

PHOTOS BY: Instagram, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.