Prenamijenite prazna pakiranja kozmetičkih proizvoda!

Očistite i ponovno koristite

Ponekad su prazna pakiranja toliko lijepa da ih je šteta baciti. Donosimo vam nekoliko ideja kako ih možete ponovno koristiti.

Sve više se trudimo biti svjesni svog ugljičnog otiska i raditi na tome da stvaramo što manje otpada, no često predvidimo neke sitnice. Neke od tih sitnica su pakiranja kozmetičkih proizvoda kojih nam je puna kupaonica. Najčešće kada potrošimo neki proizvod bez razmišljanja bacimo pakiranje u kojem je došlo. Pa ako želite dodatno poraditi (ili negdje početi) na održivim promjenama u vašem životu, imamo nekoliko prijedloga kako u svojoj kupaonici smanjiti otpad i stvoriti nešto novo.

Napravite sami svoju kremu

Nakon što potrošite svoju najdražu kremu, dobro očistite posudu u kojoj se nalazi i skinite naljepnicu. Ako volite sami izrađivati svoje kreme za lice, balzam ili piling za usne, stakleno pakiranje je idealno za čuvanje takvih proizvoda. Osim toga, super je i za putovanja tako da ako imate veliku količinu nekog proizvoda, prebacite ga u ova manja pakiranja za potrebe jednostavnijeg transporta.

Napravite sami svoju šminku

Ovo je još jedan odličan način uštede novca uz ekološku osviještenost. Iskoristite staro pakiranje šminke ili kozmetike i u njega dodajte vlastiti proizvod. Jednostavno rastopite malo pčelinjeg voska i kokosovog ulja, dodajući po želji prirodnu nijansu poput soka od repe, i ulijte ga u čisti kompakt ili posudicu. A ako pomiješate ostatke ruža s kokosovim ili shea maslacem, dobiti ćete i DIY tinted lip balm.

Napravite kruti parfem

Iskoristite prazne posudice od kreme ili šminke da u njima pohranite kruti parfem. Jednostavno trebate otopiti malo pčelinjeg voska ili kokosovog ulja i dodati svoje omiljeno esencijalno ulje ili miris. Samo pripazite da očistite sve ostatke šminke, a zatim ulijte svoj prilagođeni parfem u staru kompaktu kutijicu gdje će se stvrdnuti kako se hladi. Ovako ćete imati parfem koji možete lako nositi svugdje i nećete morati brinuti hoćete li ga proliti u torbici.

Organizirajte sitnice

Ove male posudice su odlične i za čuvanje nakita, tableta, gumica, ukosnica i ostalih sličnih sitnica koje lako gubimo. Prazna pakiranja od kozmetike možete iskoristiti i za čuvanje kovanica, čavlića, igle i konca, a možete ih čak koristiti i u uredu za organiziranje ladica vašeg stola.

Prenamijenite bočice s pumpicom

Sve više gelova za tuširanje, losiona za tijelo ili za čišćenje lica možemo naći u pakiranjima s pumpicom. Kada potrošite jedan takav proizvod, prenamijenite pakiranje tako da u njega ulijete tekući sapun za ruke ili deterdžent za pranje suđa te na taj način imate lijepu i praktičnu bočicu za takva sredstva.

Iskoristite bočice od parfema

Karakteristika većine parfema je da se nalaze u predivno dizajniranim bočicama koje nam je zbog toga uvijek žao baciti. Ne morate ih se riješiti, već ih možete jednostavno ponovno iskoristiti, odnosno prenamijeniti. Skinite s njih čep, nabavite drvene štapiće i koristite tu bocu kao raspršivač mirisa tako da u bocu dodate vode. Kada nestane miris parfema, u vodu možete dodati i par kapi najdražeg esencijalnog ulja. Osim toga, bocu možete iskoristiti i kao ukras na stolu, napuniti ju perlicama, kamenčićima i koristiti kao uteg za papire ili knjige ili kao samostalni ukras.

PHOTOS BY: Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.