DIY-Decor-Ideas

5 načina kako iskoristiti praznu limenku

Nemojte ih bacati!

U svakom domaćinstvu limenke nakon uporabe postaju beskorisne i u većini slučajeva se bacaju. Donosimo vam ideje kako ih pretvoriti u stilske i funkcionalne predmete...

U vrijeme kada je više nego ikada bitno što učiniti s otpadom, dobro je razmisliti o svim predmetima u svojem kućanstvu i da li se mogu nekako ponovno upotrijebiti prije nego ih otpišete i bacite u smeće. Ako ovako počnete razmišljati o svemu, tako ćete misliti na planet, smanjiti otpad, uštedjeti novce i dobro zabaviti izrađivanjem i ukrašavanjem predmeta kojem ste odlučili dati novu svrhu. Jedan od takvih predmeta je konzerva, koja je toliko svestrana da se zaista može iskoristiti na razne načine, a ovdje vam predlažemo nekoliko njih.

Držač kućanskih pomagala

Konzerva je idealnog oblika da nam posluži kao držač za razne potrepštine. U kuhinji može poslužiti za držanje kuhača i bešteka, u kupaonici za četke ili šminku, na radnom stolu za olovke i kemijske, a za hobije poput slikanja odličan je držač za kistove ili boje. Vidite gdje vam u kućanstvu treba takvo nešto da si bolje organizirate prostor i dajte mašti na volju prilikom farbanja i uređivanja konzerve. Nama je jako fora kada se konzerva omota špagom što daje lijepi prirodan look držaču.

Vaza ili posuda za cvijeće

Ovo nam nekako uvijek treba ako volite cvijeće kao i mi. Veličinu vaze ćete lako odabrati ovisno o veličini konzerve kojih zaista ima mnogo – od jako malih do jako velikih. Dobro ju očistite i prefarbajte, a možete ju omotati tkaninom, vezicom, špagom, novinskim papirom ili se igrati s bojama i nešto naslikati. Ovisno koji stil vam odgovara. U konzervu posadite manje biljke poput raznih začina ili sukulenata, koristite ju za držanje suhog cvijeća koje će vam dugo trajati, a možete u nju staviti i svježe cvijeće.

Svijećnjak

Konzerve su idealnog oblika da se koriste i kao svijećnjaci. Možete ju iskoristiti praznu te staviti u nju lučice, ili izrezbariti konzervu kako bi svjetlost svijeće prodirala van. Možete ju ofarbati kako želite, a lako je dodati i metalni lanac koji će poslužiti za to da svijećnjak negdje objesite. Ideja je mnogo, vi se samo prepustite.

Napravite svijeću

Iskoristite konzervu da u njoj napravite vlastitu svijeću. Imate mnogo uputa za izradu svijeće ili jednostavno otopite ostatke već iskorištenih svijeća i sve ih prelijte zajedno u novo uređenu konzervu. Ne zaboravite fitilj za svijeću kojeg možete nabaviti u hobby shopu.

Konzerve od tune

S obzirom na to da su dosta manje i plitke, konzerve od tune se odlično mogu iskoristiti za čuvanje manjih stvari poput nakita, gumica za kosu, čavli, pribadača i slično. Možete ih iskoristiti za izradu manjih svijeća ili svijećnjaka. Samo ih trebate dobro očistiti i cijele prefarbati za najjednostavniju opciju, ali i ovdje se možete poigrati s raznim ukrasima pa ih omotati špagom ili oblijepiti konzervu izvana sa sitnim ukrasnim kamenčićima i slično. A možete ih čak iskoristiti i za izradu mini torti u pećnici.

PHOTOS BY: Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.