Ideje kako starim majicama možete dati novi život

Od majice do vrećice

Umjesto da ih bacite, probajte sami prenamijeniti iznošene komade odjeće.

Svaki komad odjeće ima svoj životni ciklus. Nakon već nekoliko pranja polako počinjete osjećati kako se majica čini istrošenija, nakon čega se često pretvara u majicu za spavanje ili teretanu, pa sve dok ne dosegne točku gdje ta majica više ne bi smjela uopće biti viđena u javnosti. Majicu nakon toga možemo izrezati u komade i koristiti kao krpe ili se često jednostavno baci u smeće. Umjesto toga, mi imamo nekoliko mnogo održivijih prijedloga kako još možete iskoristiti svoju staru majicu.

Iako recikliranje majice nije loša ideja, mnogo je održivije pronaći način da je prenamijenite. S obzirom na to da je odjeću potrebno razvrstati u skupine sa sličnim materijalnim sadržajem ako se žele reciklirati, može biti komplicirano dokučiti kako sortirati tekstil kako bi se osiguralo da završi na pravom mjestu. Iako su mnoge majice možda 100% pamučne, definitivno postoje mješavine pamuka i poliestera, koje poremećuju sustav recikliranja. Čak i ako vaše majice uđu u kantu za recikliranje umjesto u obično staro smeće, ne postoji jamstvo da će ih se zapravo reciklirati, zbog čega je održivije pronaći novi život za njih.

Napravite igračku za kućnog ljubimca

Ako imate kućnog ljubimca, koji vrlo vjerojatno ionako već voli navlačiti vašu odjeću, ovo je onda odlična ideja za vas. Stare istrošene majice trebati narezati na trakice i početi plesti i vezati u čvorove, a kako točno to napraviti i koji sve stilovi postoje lako možete pronaći na primjer ovdje ili na raznim drugim stranicama i blogovima.

Napravite ukrase za kosu

Kada osjetiti da ste svoju najdražu majicu maksimalno iskoristili i više je ne možete nositi niti u teretanu, možete ju izrezati i nositi na glavi kako vam znojna kosa neće biti na licu tijekom treninga. Ili ako imate najdražu majicu koju ste dijelom nekako uništili, iskoristite onaj dobar dio i od njega napravite gumice za kosu poznate i kao scrunchie. Puno je jednostavnije nego što mislite, a primjer kako ih napraviti možete pronaći ovdje.

Pretvorite ih u košarice

Ako ste već isprobali sve ostale načine kako iskoristiti staru odjeću, ovo je svakako sljedeći level onoga što možete isprobati. Tkane košarice možete napraviti sami s tkaninom od majica i mirnom rukom. Ovo je projekt s više koraka, ali ovdje možete naučiti kako to napraviti.

Ušijte ih u poplun

Ako imate mnogo omiljenih komada odjeće koji možda za vas imaju sentimentalnu vrijednost, dobra ideja je od njih napraviti poplun. Držite sve svoje omiljene majice zajedno tako da ih izrežete na kvadrate i ušijete u poplun, zbog čega ćete se istovremeno osjećati ugodno i nostalgično. A ako vam je to možda prezahtjevno, možete napraviti i jednostavnu navlaku za jastuk.

Pretvorite ih u vrećice za višekratnu upotrebu

Ovo je jedan od jednostavnijih i brzih projekata koji ćete definitivno često koristiti. Sve što trebate napraviti je odrezati rukave majice i zašiti donji dio, a ovdje možete naći konkretnije upute.

PHOTOS BY: Instagram, Pinterest, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.