03 PETRINJA_crkva sv Lovre

Potres u Petrinji: U tri dana tri potresa na području Banovine

GREEN_300_listici_sredina

Prirodne nepogode

Stanovnike Petrinje i okolnoga područja u jutarnjim satima uznemirio je potres jačine 3,2 stupnjeva po Richteru. Kako je epicentar bio na dubini od 15 km, potres se osjetio prilično jako.

U četvrtak, 3. kolovoza kod Petrinje su zabilježena čak dva umjerena potresa,  jedan u poslijepodnevnim satima jačine 3,1 prema Richteru, a u večernjim satima dogodio se još jedan gotovo iste jačine, odnosno 3,0 prema Richteru, potvrdila je Seizmološka služba.

Seizmografi Seizmološke službe RH Prvi zabilježili su prvi potres u četvrtak, u 15 sati i 20 minuta   s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV – V stupnja EMS ljestvice, javlja seizmološka služba.

Drugi, u 20 sati i 37 minutabio je s epicentrom kod Hrastovice, 4 km južno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3,0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

U subotu, 5. kolovoza, zabilježen je u jutarnjim satima, u 8:22,  još jedan potres, snage 3,2 prema Richteru, epicentar je bio 16 kilometara sjeverozapadno od Petrinje, na dubini od 15 kilometara.

PHOTOS BY: Green.hr/Twitter Screeenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.