viber_slika_2023-02-19_13-08-21-535-1536x691

Kod Rijeke se pojavila velika naftna mrlja. Mogući uzrok je nedavni potres

GREEN_300_listici_sredina

Sanira se šteta

Općina Kostrena je na svojim službenim stranicama objavila da je u obalnom području oko Rafinerije nafte Rijeka primijećena pojava uljnog filma.

Kako navodi Općina Kostrena, nakon dojave o pojavi uljnog filma, iz Ine su ih obavijestili kako je odmah angažirana tvrtka za pružanje usluga sanacije mora te je u procesu uklanjanje filma s površine mora. Nadležne službe iz Ine u kontaktu su s Lučkom kapetanijom Rijeka koja ima nadležnost inspekcije na moru.

Još se ne zna uzrok pojave, ali INA nudi moguće objašnjenje. “Kao izgledni čine se iznimno velike amplitude morskih mijena (plima i oseka) kojima svjedočimo posljednjih dana. Također, ne može se isključiti ni mogućnost da je riječ o posljedičnoj pojavi nakon ovotjednog potresa na otoku Krku, odnosno promjenama podzemnih tokova u kršu”, napisali su iz INA-e u obavijesti.

PHOTOS BY: Općina Kostrena, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.