maroko update naslovna

Potres u Maroku: Poginulih više od 2000, stradali u iščekivanju humanitarne pomoći

GREEN_300_listici_sredina

Broj poginulih raste

Potres jačine 6,8 po Richterovoj ljestvici, koji je u petak u večernjim satima pogodio Maroko, razorio je povijesni grad Marakeš i odnio brojne ljudske živote. U svijet je poslan apel za pomoć stradalima.

U snažnom potresu, koji je pogodio Maroko u petak navečer, prema izvješću marokanskog ministarstva unutarnjih poslova, smrtno je stradalo 2012 osoba. Broj ozlijeđenih popeo se na 2059, od kojih je čak 1404 u kritičnom stanju.

U strahu od daljnjih potresa, mnogi su Marokanci proveli već drugu noć izvan svojih domova, a u Maroku su proglašeni i dani žalosti. Iz Maroka je krenuo apel za pomoć stradalima, a humanitarna pomoć počinje dolaziti iz raznih dijelova svijeta.

Prema izvješću Marokanskog geofizičkog centra epicentar je bio na području Ighila u planinama Visokog Atlasa smagnitudom od 7,2, a geološki institut SAD-a procijenio je magnitudu potresa na 6,8, na dubini od 18,5 kilometara.

 

PHOTOS BY: Unsplash/Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.