KONZUM DONOSI

Potražite ekološku torbu u Konzumu i učinite svijet boljim!

GREEN_300_listici_sredina

#jednamanje

Svakodnevnu koristeći samo jednu plastičnu vrećicu manje, zamislite promjenu koju možete napraviti! Ako volite prirodu, u Konzumu potražite ekološku torbu i budite dio te promjene.

Konzum je pokrenuo kampanju “Jedna manje” s ciljem poticanja građana na što češće korištenje višekratnih ekoloških torbi i tako dao doprinos smanjenju količine plastičnog otpada u Hrvatskoj. U razdoblju od 8. travnja do 5. svibnja za svaku kupnju posebno označene višekratne ekološke torbe u odabranim prodavaonicama diljem Hrvatske te u online prodavaonici, Konzum će donirati po 1 kunu Građanskoj ekološkoj inicijativi Čisteći medvjedići za čišćenje šuma, plaža i obala rijeka u četiri hrvatske županije. Jednako tako, kupcima će se prilikom svake sljedeće kupnje u kojoj će koristiti višekratnu ekološku torbu račun na blagajni umanjiti za 1 kunu.

Znamo da su vrećice i torbe neophodan dodatak svake kupovine, ali pametan odabir materijala od kojeg su one napravljene daje mali, ali značajan doprinos očuvanju okoliša. Naime, plastične vrećice danas predstavljaju jedan od najvećih ekoloških problema. Dok ovo čitate, svake sekunde u svijetu upotrijebi se novih 160.000 plastičnih vrećica. Godišnje ih iskoristimo oko pet trilijuna, a kad bismo ih sve povezali, mogle bi opasati Zemlju čak sedam puta. Vrećica po vrećica i tijekom svog života, prosječna osoba upotrijebit će ih više od 16.000. Iako se računa da je potrebno oko 500 godina da se jedna plastična vrećica razgradi u prirodi, trebamo znati da se ne radi o potpunoj razgradnji. Plastične vrećice se raspadnu tek u mikroplastiku koja nastavlja zagađivati naše šume, rijeke i mora.

Sreća naša da postoje ekološke inicijative poput Čisteći medvjedići, ali nerealno je očekivati da će uspjeti iz prirode ukloniti sav otpad koji se desetljećima nakupljao. Trebamo svi dati svoj doprinos da bi tog otpada bilo što manje. Stoga, ako volite prirode, prilikom iduće kupnje zatražite Konzumovu višekratnu ekološku torbu.

Dosadašnje Konzumove kampanje naišle su na pozitivne reakcije publike, a vjerujemo da će vjerni kupci spremno podržati i kampanju “Jedna manje” te pripomoći skupljanju što većeg iznosa donacije za borbu protiv plastičnog otpada u Hrvatskoj.

PHOTOS BY: Promo / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.