Wild reindeer, Tromso, Norway,Image: 295397940, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no

Potpuno ludilo: Rusija traži milijunsku odštetu od Norveške za sobove koji su ‘prešli granicu i pasli njihovu travu’

GREEN_300_listici_sredina

Zbog toga je ubijeno 40 sobova

Potpuno bizarna vijest stiže ovih dana iz Rusije, zemlje koja traži naknadu od Norveške jer su 42 soba prešla državnu granicu i pasla u ruskom nacionalnom parku.

Sobovi su došli u Rusiju iz Norveške, a sada Rusi traže 4,4 milijuna dolara odštete za travu koju su životinje pojele. Kao odgovor, Norvežani popravljaju dotrajalu ogradu kako bi spriječili buduće “prelaske granice”, navodi Business Insider.

Ono što je najgore u cijeloj ovoj priči je činjenica da je 40 sobova vraćeno u Norveškoj i ubijeno, a sve zbog straha da bi ponovno mogli prijeći granicu. Preostala dva bi uskoro mogla biti vraćena i, nažalost, čini se da ih čeka jednaka sudbina.

Mještani upozoreni

Kako su se izjasnili iz norveške Uprave za poljoprivredu, Rusija je poslala jedan zahtjev s dva različita izračuna odštete. Prvo su tražili 4.700 dolara, a onda i 4,4 milijuna dolara.

Naime, potonji iznos dobiven je na temelju ukupnog broja dana koje su sobovi proveli na ispaši u nacionalnom parku.

U međuvremenu, ista je uprava upozorila mještane da “svoje sobove drže pod kontrolom” te da ne smiju prelaziti granicu. Inače, autohtoni narod Sami u Norveškoj čuva sobove.

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.