1b61eabedeb1f895906c5355bf0db7ad

Uber tijekom zimskih mjeseci nudi genijalnu opciju: Jeste li za vožnju saonicama sa sobovima?

GREEN_300_listici_sredina

Besplatno razgledavanje prirode zimi

Da vam je netko rekao kako ćete u 21. stoljeću preko Uber aplikacije moći naručiti vožnju saonicama sa sobovima, vjerojatno biste mislili da se šali. No, od ovog prosinca to je moguće u Laponiji. Sve funkcionira kao naručivanje klasične vožnje preko Uber aplikacije, samo što saonice voze dvaput dnevno u ograničeno vrijeme i sve je potpuno besplatno. Na kraju vožnje dobijete i tradicionalni sok od bobičastog voća!

Uber Sleigh ime je opcije koju je prije nekoliko dana uveo Uber, a njome zainteresirani mogu rezervirati vožnju saonicama sa sobovima i to potpuno besplatno. Ne, sobovima se nećete provozati centrom nekog našeg grada, već tu sreću imaju stanovnici i turisti u Laponiji gdje su sobovi praktički domaća životinja.

Otkako je pokrenut 2009. godine, Uber neprestano testira granice mogućnosti usluge rezerviranja prijevoza. U tih više od deset godina isprobali su razne Uber opcije, od prijevoza helikopterom, dostave hrane, odlazak na maženje s mačićima iz azila, preko rezervacije Uber vjenčanja, a glavna novost je prva svjetska vožnja saonicama sa sobovima na zahtjev.  Mogućnost rezervacije ove zimske i danas pomalo već zaboravljene vožnje na saonicama u Finskoj je ograničeno, a kako se sobovi ne bi umorili, vožnju je moguće rezervirati dvaput dnevno između 12. i 18. prosinca.

Vožnja je moguća u Rovaniemiju, glavnom gradu finske pokrajine Laponija, a procedura je vrlo jednostavna. Naručite saonice baš kao što se naručuje svaka Uber vožnja i bit ćete odvedeni na dvosatno slikovito putovanje kroz spektakularno zimske krajolike laponskog sela. Nakon vožnje kroz snijegom prekrivene šume i pored golemih zaleđenih jezera, saonice će biti parkirane za užinu tradicionalnog vrućeg soka od bobičastog voća i slatke poslastice oko vatre. Vožnja sa sobovima može se rezervirati putem aplikacije sat vremena prije polaska. 

PHOTOS BY: Unsplash, Pexeles, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.