Leaf Bulb (4)

Pogledajte trik koji ova obitelj koristi i tako godišnje uštedi 600 litara vode!

GREEN_300_listici_sredina

Vrlo jednostavno

Čak sedamdeset posto našeg planeta čini voda, ali od toga je samo 2,5 posto slatka voda. U nekim dijelovima svijeta vrjednija je od zlata i bilo kakvog bogatstva, stoga bismo ju i mi, koji ju trenutno imamo u izobilju, trebali racionalnije koristiti.

Istraživanja su pokazala da je za kupanje potrebno gotovo 160 litara vode, dok se prilikom tuširanja potroši 12 do 25 litara, ali u minuti!

Vodu možemo uštedjeti na nekoliko načina, od kontrole brtvi i ugradnje regulatora za slavine pa sve do malih koraka koji mogu učiniti razliku.

Jedan od takvih koraka podijelila je popularna TikTokerica Anna Masiello koja se stoji iza profila “Hero to Zero“, a na kojemu redovito objavljuje ideje kako živjeti održivije i zelenije.

@hero_to_0

#sustainableliving #zerowaste #ecofriendly

♬ Island In The Sun – Weezer

Od kuhanja do pranja suđa…

Uz pomoć ovog trika ona i njezin partner godišnje uštede više od 600 litara vode!

Naime, prije tuširanja, dok čekaju da iz slavine krene topla voda, hladnu sačuvaju u staklenke ili boce, a kasnije ju koriste za pranje suđa, zalijevanje biljki, ali i za piće i kuhanje.

“Prilikom svakog tuširanja uštedimo četiri litre hladne vode”, kazala je u videu koji je prikupio gotovo milijun lajkova.

 

PHOTOS BY: Screenchot/TikTok / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.