igor-kyryliuk-b6DAMF9vZcA-unsplash

Pljuskovi, grmljavinsko nevrijeme i bujične poplave: Evo kada nam se stvarno vraća ljeto

GREEN_300_listici_sredina

Prognozira meteorologinja Tea Blažević

U nastavku ponedjeljka još lokalno može biti obilnije oborine, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran.

Od utorka nas čeka stabilnije vrijeme. Štoviše, bit će sve češće i vruće, što će doprinijeti smirivanju situacije na poplavljenim područjima, prognozira meteorologinja Tea Blažević s N1 televizije.

Zbog utjecaja ciklone i dalje na mjestima u zemlji ima kiše i pljuskova, kako u unutrašnjosti tako i duž Jadrana. Ipak, jačanjem grebena anticiklone situacija će se postupno stabilizirati, što je dobra vijest za poplavljena područja.

U nastavku ponedjeljka još lokalno može biti obilnije oborine, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. U Dalmaciji lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Zbog toga su su iz hidrološkog sektora DHMZ-a u ponedjeljak upozorili na mogućnost bujičnih i urbanih poplava.

Naglašavaju da je posebna pozornost potrebna na opožarenim područjima jer su iznimno ranjiva na bujične poplave.

Stabilizacija na poplavljenim područjima

Opadaju i vodostaji Drave i Mure na području Austrije i Slovenije, što će posljedično doprinijeti stabilizaciji vodostaja i kod nas. Podsjećamo, i dalje je izvanredno stanje na području Rugvice, Ustave Prevlake i Dubrovčaka, ali i na Muri, u Murskom Središću, u Goričanu i Botovu.

U srijedu navečer i u noći na četvrtak može prolazno biti pljuskova, većinom na sjeverozapadu, sjeveru i u središnjim predjelima unutrašnjosti.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.