pexels-shiny-diamond-3762663

Pioniri održivosti u kozmetičkoj industriji: Lush lansirao prvu maskaru bez pakiranja

GREEN_300_listici_sredina

Omiljeni kozmetički proizvod u osviještenom ruhu

Mnogima omiljeni brend sada ima maskaru koja nema pakiranja. Dovoljno je samo namočiti četkicu vodom i utrljati ju u maskaru koja dolazi u tri boje s tri vrste četkica.

Omiljeni kozmetički brend čija se proizvodnja bazira na cruelity free proizvodima sa što manje otpada ponovno oduševljava održivim pothvatom. Naime, na tržište su izbacili zero waste, odnosno maskaru bez otpada. Ovaj britanski brend još je 1987. izradio šamponsku pločicu bez otpada i time postao pionir u ovakvoj vrsti izrade svojih kozmetičkih proizvoda.

“Naked mascara”, u prijevodu “gola maskara” ne sadrži poput drugih plastičnu cijev u kojoj je sadržaj za trepavice, već je cijelo pakiranje za upotrebu. Naime, ova prva maskara bez pakiranja se koristi tako da se kist lagano namoči, prođe njime unutar “tube” i zatim se nanese. Nakon toga kist, odnosno četkica se jednostavno ispere i ostavite oba predmeta da se osuše. Četkice su izrađene od 100% biološkog materijala i mogu se reciklirati kod kuće ili vratiti Lushu na recikliranje. Dolaze u tri varijante; debljina i volumen (debela četkica), definicija (jednostrana četkica) i odvajanje (četkica s kružnim krajem).

Potpuno veganska, formula uključuje organski kakao maslac, koji pomaže u njezi trepavica, dok Illipe i cupuaçu maslac pomažu da ih omekšaju. Japanski vosak dodaje se kako bi trepavice dobile definiciju, a rižine mekinje i vosak od kandelile pomažu u ravnomjernoj raspodjeli boje. Karnauba vosak stvara učinak produljivanja. Maskara dolazi u četiri nijanse Orca (crna), Earth (smeđa), Reef (koraljna) i Ocean (plava).

PHOTOS BY: Lush, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.