pasjača
pasjača

Ova plaža na jugu ponovno je proglašena jednom od najljepših na svijetu

GREEN_300_listici_sredina

Dragulj s juga

S obzirom na to da je Pasjača smještena na pomalo izazovnoj lokaciji, donedavno je bilo prilično jednostavno pronaći mjesto na plaži i u samoj sezoni.

S obzirom na to da smo već debelo zakoračili u ljetni period godine, apsolutno ništa nas ne sprječava da maštamo o divnim ljetnim lokacijama koje ćemo posjetiti ove sezone. Atrakcije koje krije hrvatska obala postaju sve popularnije na svijetu, a sve češći članci prestižnih svjetskih magazina koji pišu o Jadranskoj obali podsjećaju nas da za najljepše godišnje odmore zaista ne trebamo otputovati na drugi kraj svijeta…

A baš ovih dana dodatnu potvrdu toj tezi je dala i organizacija The World’s 50 Best Beaches, koja je na 39. mjesto svojeg popisa stavila plažu Pasjaču. Ona se tako plasirala gledajući plaže na cijelome svijetu, dok je na listi najboljih europskih mjesta za kupanje na osmom mjestu.

Strma litica i predivan pogled

Ona je smještena južno od naselja Popovići u Konavlima koja se na listi 50 najljepših plaža na svijetu pronašla na 39. mjestu. Riječ je o jednoj doista posebnoj lokaciji, odnosno plaži koja je smještena između hridi, a do iste vas vodi pitoreskna, strma litica, pružajući jedan od najljepših pogleda na kristalno čisto Jadransko more.

Upravo je put do ove plaže lokacija kao stvorena za fotografiranje, bez obzira na to kakve fotografije želite kreirati. Valja napomenuti i da je, s obzirom na to da je Pasjača smještena na pomalo izazovnoj lokaciji, donedavno bilo prilično jednostavno pronaći mjesto na plaži i u samoj sezoni, no sigurni smo kako će već ove sezone Pasjača plaža vrviti brojnim turistima koji su, po svemu sudeći, napokon prepoznali ljepotu i posebnost ovog nestvarnog mjesta.

Na linku otkrijte potpuni popis 50 najljepših plaža na svijetu.

Inače, u izboru najboljih plaža sudjeluje 750 novinara, blogera i influencera koji su specijalizirani za putovanja.

PHOTOS BY: Pixabay / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.