Ovo su najčišće i najljepše plaže Jadrana

GREEN_300_listici_sredina

Dva uvjeta koja ne bi smjela isključivati jedan drugog

Strani turisti su odavno zaljubljeni u naše predivno more, a nakon pandemije koronavirusa i sami smo postali više svijesni ljepota koje nas okružuju na svakom koraku naše obale

Stigla je još jedna potvrda izvrsnosti i ljepote naše obale. Daily Mail je nedavno posvetio prilog upravo morskim ljepotama naše obale i predstavio Hrvatsku kao it destinaciju nakon lockdowna. Nautika, gastronomija, kulturni turizam, aktivni odmor i uz to zemlja u kojoj su se snimale brojne hit serije i filmske uspješnice vaša je zemlja iz snova, poručuju u specijalnom turističkom prilogu Check In slavnog Daily Maila. Britanski turisti ove su sezone najviše okupirali dubrovačku obalu, a Green.hr donosi savjet gdje ove godine posjetiti najčišće plaže Jadrana:

Čista, Pag

Kao što joj i samo ime kaže, ova plaža je doista takva. Samo 5 kilometara udaljena od razvikane Novalje, ova plaža je bogata sitnim šljunkom i pijeskom, a zbog pristupa moru pogodna je i najmanjima i turistima treće dobi. Udaljenost od vreve i kristalno čisto more uz pogled na Paški zaljev osiguravaju da ova obala nosi titulu istinskog raja na zemlji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana Drabinová (@janadrabinova) on


Pasjača, Dubrovnik

Razvikana plaža koju ste prošle godine prilike mnogo puta vidjeti na Instagram fotografijama raznih svjetskih influencera doista je čista. Srećom, riječ je o uvali manje površine koja unatoč velikom interesu nikad ne može biti previše napučena, što zbog uskog i strmog spuštanja do nje, što zbog odvojenosti od centra. Mali obluci i kristalno čisto more čine ovu obalu malog konavoskog grada Popovići prilično božanstvenom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chorvatsko v srdci (@chorvatsko_v_srdci) on


Stiniva, Vis

Zabačena i gotovo nevidljiva sa strane otvorenog mora, Stiniva je doista sinonim za neodoljivo prekrasnu plažu Visa. Do predivne plaže najjednostavnije je doći morskim putem, a ukoliko biste se do plaže otisnuli kopnenim putem, 20 minuta hoda kozjim putevima je optimalno. Stiniva je okružena visokim stijenama, šljunčana plaža i idealna je za sve ljubitelje čistog mora i netaknute divlje prirode. Za sve ljubitelje hlada, dio plaže je tijekom cijelog dana u hladu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stiniva bay, Vis island (@stiniva_vis) on

Najsunčaniji hrvatski otok diči se velikom količinom plaža, a Green.hr posebno ističe Dubovicu kao kristalno čistu i prekrasnu plažu. Prekrasna prostrana šljunčana plaža, zanimljivo podmorje i ladanjska tradicija nude odmor daleko od grada, a pri posjetu Dubovici možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi. Ova plaža jednako je dostupan i dolaskom s obale i s kopna!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Croatia ?? by Timotej (@timotej) on


Zlatni Rat, Bol

Uopće bi bilo nepravedno izostaviti s popisa ovu ljepoticu, jednu od najljepših šljunčanih plaža na svijetu. O njezinom nastanku sve se već zna – nastala je taloženjem finog zlaćanog pijeska oko podmorskog grebena, pružajući se poput jezičca i do 500 metara u more. Uz utjecaj vjetrov, valova i morskih strujanja sami vrh ove plaže neprestano izmjenjuje svoj oblik, zbog čega uvijek i iznova izgleda novo i zanimljivo. Omiljeno mjesto svih surfera baš zbog specifične razvodnjenosti. Svega 2 kilometra udaljena od Bola, Zlatni Rat je doista zlatno čista i predivna!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Love Croatia (@volimhrvatsku) on

PHOTOS BY: Instagram, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.