thumbnail_Kaufland_KŠP

Ovo su škole koje su osvojile besplatnu godišnju zalihu svježeg voća i povrća za sve učenike

GREEN_300_listici_sredina

Je li vaša među njima?

Rad je trebao prikazivati održivo postupanje s namirnicama, odnosno pokazati kako bi se svakodnevne namirnice u kuhinji mogle iskoristiti do kraja, uz što manje otpada.

Nakon uzbudljiva dva kruga sedmog Kauflandovog natjecanja s temom “Reci neću hrani u smeću“, pristigli su finalni rezultati. Odabrano je 36 škola diljem Hrvatske, koje će svaki tjedan besplatno moći preuzeti svježe voće i povrće za cijelu školu i sve učenike.

Podsjetimo, o konačnim pobjedničkim školama odlučivali su kupci glasanjem za svog favorita u trgovinama Kauflanda, a pristiglo je gotovo 70.000 glasova!

Za one poslovnice gdje je pristigla samo jedna prijava, škola koja se prijavila ujedno je i pobjednička, a također su odabrane i škole pobjednice u kategoriji škola za djecu s teškoćama u razvoju – stoga će u idućoj školskoj godini Kaufland imati ukupno 53 partnerske škole diljem zemlje!

“Zahvaljujemo svim školama koje su ove godine sudjelovale u našem projektu te čestitamo pobjednicima, a veliko hvala i svima koji su glasovali za svog favorita! Veselimo se nastavku uspješne suradnje s osnovnim školama diljem Hrvatske i sretni smo što ćemo na vrlo konkretan način već sedmu godinu zaredom djeci redovito moći pružati zdravi obrok“, poručila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikaciju u Kauflandu.

‘Reci neću hrani u smeću’

Ove godine zadatak za škole bio je vrlo zanimljiv i maštovit. Da bi uopće sudjelovali u ovom natjecanju, škole su se trebali prijaviti putem online obrasca te poslati ručno izrađen likovni rad na temu “Reci neću hrani u smeću“.

Rad je trebao prikazivati održivo postupanje s namirnicama, odnosno pokazati kako bi se svakodnevne namirnice u kuhinji mogle iskoristiti do kraja, uz što manje otpada.

Popis svih pobjedničkih škola možete ovdje.

PHOTOS BY: press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.