164307180_734242857455027_3159601498427211675_n

Ovo su mjesta za pamćenje: Izdvajamo nekoliko najboljih vidikovaca u Hrvatskoj

GREEN_300_listici_sredina

Pogled na prirodne ljepote

Od prirodnih bogatstava sve do povijesnih znamenitosti, izdvojili smo četiri vidikovca s kojih se pruža fantastičan pogled na ljepote Hrvatske.

Hrvatska je, od sjevera do juga, prepuna skrivenih i ne tako skrivenih lokacija s kojih se pružaju pogledi na prekrasan krajolik. Od svjetla velegrada noću pa sve do otvorenog mora, otoka u daljini i drugih prirodnih bogatstava.

Nepregledan krajolik s brojnih vidikovaca upravo je prizor koji najviše pamtimo s različitih putovanja i izleta. Zbog toga smo za vas izdvojili vidikovce na kojima ćete istinski uživati u pogledima i napraviti fotografije za pamćenje!

Skywalk biokovo 

Riječ je o najpoznatijoj nebeskoj šetnici u Hrvatskoj.

Smještena na jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo, svakog će posjetitelja ostaviti bez daha. Ovu nebesku atrakciju moći ćete posjetiti uz kupljenu ulaznicu za Park prirode koja stoji osam eura.

Posebni stakleni plato, smješten 1228 metara iznad mora,  može se učiniti da je namijenjen samo hrabrima, ali doživljaj biokovskih stijena iz ptičje perspektive vrijedan je suočavanja sa strahom.

Pogled na 4 države 

Smješten na samom sjeveru Lijepe naše, Mađerkin breg mjesto je s kojeg se pruža uvjerljivo najljepši pogled u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Upravo zbog toga, ovo je mjesto 2022. godine dobilo novu atrakciju, točnije vidikovac koji je u potpunosti izgrađen od održivih materijala, a s kojeg se pruža zadivljujuć pogled na čak četiri države – Sloveniju, Austriju, Mađarsku i Slovačku.

Vidikovac je izgrađen od drva, a krasi ga zvjezdani tlocrt i visina od čak 28 metara s koje se pruža nevjerojatan pogled na sve prirodne ljepote koje krije sjeverni dio Lijepe Naše. Ovaj nestvaran pejsaž mahom čine međimurski brežuljci i vinogradi po kojima je ovo mjesto oduvijek poznato, a iako su dugo vremena bili zapušteni, vinograde su obnovile dvije poduzetničke obitelji koje su Mađerkinom bregu na koncu vratile ljepotu i raskoš koju ovo prelijepo mjesto i zaslužuje.

Providenca 

S ovog vidikovca pruža se prekrasan pogled na Mali Lošinj, a posjetitelji mogu otkriti i čari 300 metara dugačke poučne staze Apsyrtides koja je dobila ime po grčkom nazivu za Lošinj i Cres.

Ondje se nalazi i 18 ručno izrađenih stolova s klupama koje nose nazive poznatih lošinjskih brodova, koji su u 19. stoljeću izgrađeni u poznatim lošinjskim brodogradilištima.

Pogled na Slavoniju, Baranju i Srijem 

Simbol herojstva hrvatskog naroda u Domovinskog ratu prava je povijesna znamenitost. Nakon rekonstrukcije i kompletne obnove, vukovarski Vodotoranj postao je i svojevrstan vidikovac.

Sagrađen šezdesetih godina prošloga stoljeća, a s kojeg se pruža fantastičan pogled na rijeke Dunav i Vuku, polja Srijema, Slavonije i Baranje te na Vukovar i njegovu okolicu. Ulaznica stoji 10 eura ako ćete do vrha ići dizalom, odnosno 8,5 eura ako koristite stepenice.

PHOTOS BY: Visit Losinj, Instagram, PP Biokovo / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.