Snapinsta.app_344555090_790743895500029_2452532568206634070_n_1080

Konačno je otvoren vidikovac na Sljemenu: Evo kolika je cijena ulaznice

GREEN_300_listici_sredina

Prostor je moguće zakupiti

Osim samog vidikovca, posjetitelji će moći uživati u brojnim aktivnostima. Planirano je otvorenje prostora za evente na dva kata, a koji bi uključivao zatvoreni dio vidikovca.

Najnovija turistička atrakcija u glavnom gradu nalazi se samo 50 metara od gornje stanice nove žičare i na vrhu televizijskog tornja na Sljemenu. Smješten na nadmorskoj visini od 1118 metara, otvoreni vidikovac pruža spektakularan pogled na Medvednicu, Hrvatsko Zagorje, Zagreb i Sloveniju s druge strane.

Osim samog vidikovca, posjetitelji će moći uživati u brojnim aktivnostima. Planirano je otvorenje prostora za evente na dva kata, a koji bi uključivao zatvoreni dio vidikovca. Osim toga, najavljeni su i brojni drugi sadržaji, poput stijene za penjanje u podnožju tornja, ziplinea s vrha tornja, rotirajućeg bara pa sve do muzeja čokolade i prikaza najvećih uspjeha hrvatskog sporta.

Festivali, sajmovi, okupljanja…

Kako navode na stranici Sljeme 360°, toranj je moguće zakupiti za različita privatna i poslovna okupljanja, izložbe, festivale, mini sajmove i slične manifestacije. Uz to, navode i da je turistički ulaz tornja Sljeme Obavještajna točka Hrvatske gorske službe spašavanja.

“Opremljena je defibrilatorom i priborom za pružanje prve pomoći. Tijekom radnog vremena, u tornju se nalaze vatrogasci DVD Kučilovina i članovi HGSS – Stanice Zagreb”, ističu na službenim stranicama.

A koliko to sve košta?

Cijene su podijeljene u tri kategorije. Za jednokratnu ulaznicu posjetitelji će morati izdvojiti 10 eura, dok cijena cjelogodišnje karte za odrasle osobe iznosi 20 eura. Trajna ulaznica, pak, vrijedi za neograničeni broj dolazaka, a košta 100 eura. Detalje o popustima za djecu i studente potražite ovdje.

Napomena: Zbog vrlo loše vremenske prognoze, vidikovac će od četvrtka, 11.05. do nedjelje, 14.05.2023. godine biti zatvoren!

PHOTOS BY: Sljeme 360, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.