Ove bočice šampona iskoristiti ćete do posljednje kapi jer nakon pražnjenja ne ostaje ništa

GREEN_300_listici_sredina

Jedinstvena ambalaža u obliku višenamjenskog sapuna

Prosječno godišnje osoba potroši jedanaest bočica gelova za tuširanje, a jednu bocu manje potroši šampona za pranje kose. Ukupno se godišnje od ambalaže za osobnu higijenu skupi 75 kilotona plastičnog otpada čime bi se ukupno moglo napuniti tisuću olimpijskih bazena. Ovi poražavajući podatci naveli su produkt dizajnericu Jonnu Breitenhuber da dizajnira jedan sasvim poseban šampon i gel za tuširanje...

Jonna je došla na ideju da bočica šampona ili gela ima dvostruku upotrebu – da služi pri pranju tijela i kose, a kasnije kad se njezin unutarnji sadržaj istroši, ova jedinstvena bočica postaje sapun za ruke ili pak prašak za pranje veša i sredstvo za čišćenje. Dakle, riječ je o proizvodu koji zapravo nema ambalažu i koji bi trebao postati pravi primjer svim tvrtkama pa tako i onim kozmetičkim kako upakirati svoje proizvode bez stvarnog pakiranja.

Time bi se smanjila upotreba plastike, a iste na otpadu bilo bi u znatno manjim količinama. Ovaj “Soapbottle” kako mu je naziv, dolazi u nekoliko mirisa; naranče, maline, limete, borovnice, limuna i mnogih drugih, a važno je naglasiti kako je sastav svih proizvoda napravljen od prirodnih i biorazgradivih sastojaka.

Još 2019. godine kada je Jonna dizajnirala ovaj proizvod, pokrenula je Kickstarter kampanju uz pomoć koje je htjela da njezini eco-friendly šamponi i gelovi za tuširanje uistinu i zažive na policama naših kupaonica. Uz dobru kampanju, ova je dizajnerica sa sjedištem u Berlinu uspjela riječi pretvoriti u djela, a njezini su šamponi lansirani na online trgovinu i od ožujka ove godine njezin je tim krenuo su s prednarudžbama Soapbottlea. “Ovime želimo unaprijediti i podržati prirodne zero waste proizvode za osobnu higijenu i vjerujemo da ovime donosimo nešto novo i ekološki pozitivno na tržište proizvoda za njegu tijela i higijene”, izjavila je dizajnerica.

Bočica se vrlo jednostavno otvarala metalnim držačem koji kasnije može poslužiti kao čep, ili se jednostavno početak odreže nožem. Nakon toga poželjno je da bočica stoji na nekoj spužvi kako se namočeni sapun ne bi razlijevao po kadi ili polici, a s obzirom na to da bočica ima rupicu, moguće je kroz proizvod provući vezicu i zakačiti ga na neko zgodno mjesto u kupaonici da visi te ga paralelno možete koristiti kao sapun i kao šampon ili gel za tuširanje.

Nakon što se sadržaj bočice isprazni, sve do posljednjeg trenutka bočica može poslužiti kao sapun, ali vrlo lako se može naribati na ribež u posudu te dodati natron i soda bikarbona, uskladištiti u neku ranije korištenu kutijicu te sadržaj iskoristiti kao prašak za pranje odjeće. U svakom slučaju, nakon kupnje ovog proizvoda neće ostati ništa za baciti u smeće što je svakako veliki plus za okoliš i očuvanje planete.

PHOTOS BY: Soapbottle / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.