Aquatic Seascape with shipwreck and fish in deep blue water. Shipwreck photo is of the Vasa, from Stockholm (Sweden). Digital composite image.,Image: 133612712, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Ovaj VIDEO najbolje pokazuje koliko su jezive dubine Atlantika

GREEN_300_listici_sredina

Misteriozne dubine u kojima leži Titanik

Autor animacije, pak, nije stao na dubini Atlantika, nego je prikazao i točke na Zemlji koje su na još većoj dubini.

O tragičnom slučaju o nestaloj podmorni i petorici putnika koji su poželjeli vidjeti olupinu Titanika bruje svi svjetski mediji i društvene mreže.

Poznata je činjenica da potonula grdosija već 111 godina leži na dubini od 3800 metara ispod površine. No, s obzirom na činjenicu da ovih dana većina ne može uopće predočiti o kolikoj je dubini riječ, na Twitteru se masovno dijeli videu u kojemu je, uz pomoć animacija, prikazana dubina Atlantika.

Kako bi što bolje predočio stravičnost dubine od 3800 metara ispod površine, autor je u svoju animaciju ubacio i prosječne dubine poznatih svjetskih mora i jezera, usporedivši ih s nekim od najpoznatijih građevina na svijetu, poput Burj Khalife ili Eiffelovog tornja.

Primjerice, Kip slobode, inače visok 93 metra s postoljem, izgleda kao minijaturna figurica ako se postavi na mjesto olupine Titanica.

Titanik

Viralan video

Autor animacije, pak, nije stao na dubini Atlantika, nego je prikazao i točke na Zemlji koje su na još većoj dubini.

Video je u samo nekoliko sati postao viralan na Twitteru i do sada je pregledan više od 1.6 milijuna puta. Twitterom kruže i razne druge animacije koje pokazuju na kojoj se dubini izgubila podmornica o kojoj priča cijeli svijet.

PHOTOS BY: Twitter, Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.