Ovaj prizor oduševljava sa Zemlje, a zamislite kako tek izgleda iz svemira!

GREEN_300_listici_sredina

Fotografija koja je obišla svijet

Polarna svjetlost pojavljuje se kao zavjesa, spiralna svjetlost koju je NASA-in astronaut uspio fotografirati iz svemira.

Na udaljenosti od 250 milja od Zemlje NASA-in astronaut Josh Cassada uspio je snimiti maestralan prizor polarne svjetlosti na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS). Ovaj probni pilot američke mornarice, fizičar rođen u Minnesoti, prizor je opisao kao “apsolutno nestvaran”, navodi Space.

Polarna svjetlost prirodni je svjetlosni prikaz na Zemljinom nebu, uglavnom vidljiva u područjima visoke geografske širine oko Arktika i Antarktika. Posljedica su poremećaja u magnetosferi uzrokovanih sunčevim vjetrom.

Aurore prikazuju pokretne uzorke sjajnih svjetala koji se pojavljuju kao zavjese, zrake, spirale ili dinamički titraji koji prekrivaju cijelo nebo. Joshova fotografija to savršeno pokazuje, a jarka svjetla velikih gradova dodaju dodatni sloj mističnosti, izgledajući gotovo poput svjetlećih kratera.

Cassada od listopada radi na ISS-u sklopu misije SpaceX Crew-5. Fotografija polarne svjetlosti iz svemira svakako je fantastičan način da završi svoje posljednje dane u svemiru jer se ovog mjeseca sprema vratiti na Zemlju.

 

PHOTOS BY: Twitter, NASA / Josh Cassada, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.