1691403450.0161

Ovako izgleda krov jednog luksuznog hotela: Postavili košnice i sada imaju milijun pčela!

GREEN_300_listici_sredina

Sav med koriste u svojim kuhinjama

Trenutno raspolažu s 10 košnica, a u svakoj od njih stanuje oko 60 000 do 80 000 pčela.

Kultni hotel u samom središtu Londona na svom krovu ima košnice i gotovo milijun medonosnih pčela. Riječ je o prvom londonskom hotelu koji je postavio košnice na krov.

Kako se Royal Lancaster London nalazi u neposrednoj blizini Hyde Parka, pčele ondje skupljaju pelud, a hotel tako godišnje proizvede 140 kg meda koji se onda koristi u njihovim barovima i kuhinjama.

Trenutno raspolažu s 10 košnica, a u svakoj od njih stanuje oko 60 000 do 80 000 pčela! Osim toga, Royal Lancaster London odnedavno surađuje s organizacijom Bees Abroad, povezujući tako svoj pčelinjak s košnicama u Tanzaniji, a gostima nude i poseban paket kojim se prikupljaju sredstva za dobrotvorne svrhe.

Time se podržava projekt u sklopu kojeg se žene na otoku Kome podučavaju o uzgoju pčela te potiču na bavljenje pčelarstvom i očuvanje okoliša.

Koktel od meda u posebnoj čaši 

Spomenuti paket Royal Lancaster’s Bee Our Guest uključuje donaciju od 10 funti za potporu projekta organizacije Bees Abroad, kao i noćenje u sobi ili apartmanu s pogledom na Hyde Park i košnice, koktel od meda u čaši od pčelinjeg voska i doručak koji uključuje svježe saće.

Ovom je hotelu zastupljenost i ravnopravnost žena izrazito bitna. Tomu svjedoči i podatak da u njihovom restoranu Nipa Thai rade isključivo žene.

Inače, ovaj luksuzni hotel na 18 katova bio je domaćin zabave povodom premijere filma “Yellow Submarine“ (1968.), inspiriranog istoimenom pjesmom grupe Beatles. U hotelu su snimane i scene iz filma “The Italian Job“ (1969.) s glumcem Michaelom Caineom.

 

PHOTOS BY: Royal Lancester London / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.