Ovaj čaj jednostavno morate probati!

GREEN_300_listici_sredina

Izvrsnost potvrđena od strane Hrvatske gospodarske komore

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ljekovitost izvornih čajeva odavno je potvrđena, a nekoliko njih je i svjetski brend s hrvatskim predznakom, poput čaja Primus. Saznali smo sve o benefitima ovog čaja

Uvriježeno smatran kao piće koje se pije zimi, čaj je nadvladao takvo mišljenje, posebno jer je kombinacija lijeka i lakog dijetetskog pića koje se može servirati i hladno i toplo. Najbolji primjer je Engleska, gdje se ispije više od 75 milijuna šalica u danu, dok se preko 3 milijarde šalica ispije u cijelom svijetu tijekom 24 sata! Nadamo se da ste i vi dio te statistike! Ako ova brojka nije jasan pokazatelj benefita koje ovo piće ima, ne znamo što jest! Stoljećima se čaj ispijao radi svojih terapeutskih učinaka, a u desetljećima kasnije javile su se ozbiljne studije koje su testirale ljekovitost biljaka i sastojaka od kojih je spravljen čaj.

Inače. čaj rješava svaki vaš problem. Stresan dan na poslu? Uzmite šalicu čaja. Osjećate se kao da biste se mogli sklupčati u krevetu, uzeti omiljeno štivo u ruke i zaboraviti na sve oko sebe? Odlično, matcha latte je za vas. Imunitet vam je oslabljen? Jedan od boljih čajeva na tržištu je svakako Primus čaj, koji je u potpunosti hrvatski proizvod.

Prvenstveno kreiran za potrebe bolesnika s oslabljenim imunološkim sustavom, ispijanje Primus čaja ima znatne benefite. Djeluje poput prevencije na infekciju, pa je dobar iz osobe koje su sklone manjih prehladama i padu imuniteta uopće. Primus čaj se sastoji od osušenog i usitnjenog nadzemnog dijela biljke Caucalis platycarpos L., narodnog naziva podlanica. Podlanica sadrži nekoliko kemijskih skupina kojima se pripisuje imunostimulirajuće djelovanje. Te aktivne skupine spojeva jačaju nespecifičnu obrambenu moć organizma, tako da se povećava broj i aktivnost stanica imunološkog sustava. Nastao na temelju višegodišnjih znanstvenih istraživanja, Primus čaj koji se može pronaći u raznim ljekarna po cijeni od oko 80 kuna, pravi je narodni eliksir života! Oznaka izvrsnosti na kraju dolazi i od strane Hrvatske gospodarske komore, koja je čaj Primus uvrstila na popis lijekova i dodataka prehrani  Hrvatske kvalitete.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Više s Green.hr

Prva takva u svijetu: Ovo je ‘veganska violina’ izrađena bez životinjskih proizvoda

U radionici Padraiga O’Dubhlaoidha, irskog majstor za violine, stvoren je prvi svjetski set veganskih tijela za violinu koji su ikada bili certificirani i registrirani s kultnim veganskim zaštitnim znakom The Vegan Society. Projekt je nastao tijekom prvih mjeseci lockdowna kao kulminacija Padraigovog 40-godišnjeg iskustva i napora da u svoje instrumente uvede što održivije materijale. “S obzirom da se …

Stručnjaci upozoravaju: “Više zaštićenih područja neće spasiti bioraznolikost”

Plan nema sve što je potrebno

Eko-radionice s daškom svjetske graditeljske povijesti u Varaždinu

Stara tehnika koju treba oživjeti

Zemlje članice Europske unije premašile cilj korištenja obnovljive energije za 2020.

Hrvatska pri vrhu

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.