gorica

Ova hrvatska županija nudi potpore za zaštitu okoliša. Saznajte sve detalje

GREEN_300_listici_sredina

Predviđeno 55.000 eura

Prioritetni će biti edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada.

Zagrebačka županija će ove godine poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 55.000 eura!

Riječ je o natječaju koji će biti otvoren do 5. svibnja ove godine, a na njega se mogu prijaviti sve udruge koje su upisane u Registar udruga RH, kao i neprofitne organizacije koje su također upisane u Registar neprofitnih organizacija, a koje su programski usmjerene na zaštitu okoliša i prirode.

Kako su objavili iz Zagrebačke županije, najmanji iznos potpore koji se može odobriti po projektu je 700 eura, a najveći 5.300 eura.

Tko ima prednost? 

Prioritetni će biti edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada.

Osim toga, prednost kod dobivanja financijske potpore imat će oni koji će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije za razdoblje 2022-2025. godine.

Također, prednost će imati projekti koji rade na očuvanju zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijednosti kroz projekte revitalizacije te čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje ponovnog nastajanja, kao i projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša te projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2023. godine.

Tekst natječaja, kao i dodatne informacije i prijavne obrasce, možete pronaći na službenoj web stranici Zagrebačke županije pod rubrikom Natječaji.

PHOTOS BY: TZ Zagrebačke županije, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.