Zivim u bojama 4

Tri zagrebačka vrtića stradala u potresu dobila multifunkcionalni i ekološki namještaj

GREEN_300_listici_sredina

Za vedrije dane u vrtiću

Sa željom da djeci zagrebačkih vrtića koji su stradali u potresu uljepšaju svakodnevicu, domaća tvrtka Iverpan pokrenula je humanitarni projekt izrade kreativnih interijerskih rješenja u koji su uključili tri tima hrvatskih dizajnera, projektanata i stolara.

“Ni u najluđim snovima nisam sanjao da će naš vrtić dobiti ovakve komade namještaja i ovaj projekt potvrđuje kako kreativnost hrvatskog gospodarstva postoji i izvan IT sektora. Pametni dizajn elemenata omogućit će nam da ih maksimalno iskoristimo i kreativno rasporedimo po prostoru, a ekološki materijal od kojih su izrađeni bit će lak za održavanje i neće narušavati dječje zdravlje”, nije skrivao oduševljenje ravnatelj dječjeg vrtića Izvor, Krešo Tomljenović.

U projektu su sudjelovala tri zagrebačka vrtića – Markuševec, Izvor i Iskrica koji su pretrpjeli najveća oštećenja. Njihovi ravnatelji su se izjasnili da su im u vrtićkim grupama najpotrebnije garderobe, pregrade, stolovi i stolice te elementi za igru i odmor. Kako bi to zadovoljili, crveni, zeleni i narančasti timovi osmislili su višenamjenske komade namještaja koji istovremeno mogu biti pomični paravani, didaktičke igračke, mjesto za hranjenje i spremište. Namještaj je rađen od MDF-a u boji, ekološkog proizvoda koji nastaje prešanjem drvenih vlakana i netoksičnih pigmenata boje vidljivih u cijelom presjeku ploče.

“Odlučili smo pokrenuti ovaj humanitarni projekt kako bi unijeli malo boje i razveselili djecu koja su doživjela nemali stres nakon zagrebačkog potresa. Ujedno smo im željeli omogućiti da zahvaljujući kreativnim interijerskim rješenjima, imaju više sadržaja i prostora u svojim grupama”, navodi Mladen Jambrović, direktor Iverpana.
Projekt Živim u bojama obuhvatio je u prvom krugu ukupno 60-ak djece kroz tri vrtićke grupe, a u planu je njegov nastavak uređenjem još nekih institucija kao što su dječje bolnice i starački domovi.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.