344828866_183953797880816_829777006094785922_n

Ova ekipa čisti Jadran od zaostalih ribolovnih alata, ali sada trebaju vašu pomoć

GREEN_300_listici_sredina

Potraga za zaostalim ribolovnim alatima

U potrazi su za zaostalim ribolovnim alatima na područjima otoka Visa, otočja sjevernog dijela Dugog otoka (Dugi otok, Zverinac, Sestrunj, Rivanj) te otočja Molat (Molat, Olib i Premuda).

Najstariji ronilački klub u Zagrebu krenuo je u akciju potrage za zaostalim ribolovnim alatima. Riječ je o ekipi iz Društva za podvodne sportove koji će očistiti morsko dno i obalu na nekoliko područja, ali im u tome treba vaša pomoć.

Kako su napisali na Facebooku, dio terena su već pretražili, a količine koje su pronašli zaprepastile su ih.

“Ono što smo našli izgleda strašno – godine ribolova, gubljenja i zapinjanja ribolovnih alata za dno, ostavile su dubok i teško izbrisiv trag u našem podmorju“, stoji u objavi.

‘Dajemo sve’ 

Sada su u potrazi za zaostalim ribolovnim alatima na područjima otoka Visa, otočja sjevernog dijela Dugog otoka (Dugi otok, Zverinac, Sestrunj, Rivanj) te otočja Molat (Molat, Olib i Premuda).

“Dajemo sve da ga izbrišemo jednom zauvijek i radimo na aplikaciji Adriatic Guardian kako bi se gubici takvih alata odmah prijavljivali, a lokacije odmah označavale na karti što bi uvelike olakšalo lociranje takvih alata a time i njihovo otklanjanje“, napisali su uz molbu da im se jave ribari i ronioci ako znaju za alate na navedenim lokacijama kako bi ih otklonili.

 

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.