thumbnail_17. Eko akcija Splitska riva, foto Vanja Margetić

Gotovo 300 ronioca čistilo hrvatsko podmorje: Pogledajte što su sve izvukli

GREEN_300_listici_sredina

Najviše je bilo stakla

Kongres je trajao tijekom ovog vikenda 17. i 18. ožujka, dok je ekološka akcija “Eko patrola – Dalmacija“ održana u nedjelju.

Na čak tri lokacije u Dalmaciji stotinjak je ronioca čistilo podmorje i korito jedne rijeke. Riječ je o područjima splitske Rive, mjesta Povlja na otoku Braču te rijeke Jadro u Solinu. Uspješno su izvukli različiti otpad, uključujući gume, plastiku, odbačeni ribolovni alat, a najviše je izvađeno stakla.

Akcija se provodila u sklopu III. Hrvatskog ronilačkog kongresa koji se održavao u Splitu u organizaciji Agencije Plava promocija te u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije te Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic.

Kongres je trajao tijekom ovog vikenda 17. i 18. ožujka, dok je ekološka akcija “Eko patrola – Dalmacija“ održana u nedjelju.

Više od 250 sudionika

Akcija se provodila u cilju smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa, podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode te ukazivanja na globalni problem onečišćenja podmorja.

Kongres je okupio više od 250 sudionika iz svih dijelova Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja, dok je u ekološkoj akciji čišćenja podmorja sudjelovalo više od stotinjak ronioca.

Akcije čišćenja podmorja održavale su se u organizaciji Ronilačkog kluba Nemo-Adriatic, Ronilačkog kluba Nemo-Brač, uz podršku Agencije Plava promocija, Općine Selca i Turističke zajednice grada Solina.

PHOTOS BY: Vanja Margetić, Agencija Plava promocija / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.