239396301_895102804695221_6333773527325025464_n

Otvoren je Centar za posjetitelje Modra Špilja – Biševo

GREEN_300_listici_sredina

Projekt vrijedan 27 milijuna kuna

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban otvorio je na Biševu pored Visa Centar za posjetitelje Modra Špilja – Biševo. Radi se o projektu vrijednom 27 milijuna kuna koji kroz brojne sadržaje koje nudi doprinosi održivom razvoju Biševa.

“Proveli smo jako puno aktivnosti. Nije to samo gradnja ovoga centra. To su i poučne tematske staze koje je realizirala javna ustanova “More i krš”, a tu je i uređenje obalne topničke bitnice s prekrasnim vidikovcem. Napravili smo i niz važnih dokumenata poput strateškog plana, strategije brendiranja i studije valorizacije prirodne baštine”, navodi gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević.

Župan Blaženko Boban smatra kako je ovaj projekt važan za Grad Komižu, Splitsko-dalmatinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku. “Biševo je samo po sebi dijamant. Ovaj dijamant je ovim projektom uistinu postao fino brušen. Ako imamo na umu da je ovo posljednji naseljeni otok u našem arhipelagu, onda moramo znati koliko se truda u njega trebalo uložiti. Nositelju projekta, gradonačelnici Komiže gospođi Tonki Ivčević od srca čestitam”, izjavio je.

Ravnatelj Javne ustanove “More i krš” Domagoj Lažeta ističe aktivnosti koje je ova županijska ustanova imala u sklopu ovoga projekta. “Izgradili smo 12 kilometara staza koje smo opremili klupama, stolovima, sjenicama i odmaralištima. Postavili smo i kamere na mjestima na kojima se može naći Eleonorin sokol, zaštićena vrsta koju naša javna ustanova godinama istražuje. Kruna našeg sudjelovanja u ovom projektu je obnova, osvjetljenje i čišćenje napuštenih topničkih bitnica na rtu Gatula. Ukupna vrijednost samog toga projekta je oko 3 milijuna i 300 tisuća kuna, od čega je 75% financirano fondovima Europske unije”, izjavio je Lažeta

Izvor: dalmacija.hr

PHOTOS BY: dalmacija.hr, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.