david-bruyndonckx-F_hft1Wiyj8-unsplash (1)

Bjelovarska šuma Lug u novom ruhu: Poučne i pješačke staze, učionica u prirodi samo su dio sadržaja

GREEN_300_listici_sredina

Radovi su pri kraju

Stanovnici Bjelovara uskoro dobivaju još više sadržaja u šumi Lug. Naime, pri kraju su radovi nakon kojih će moći uživati u prirodi s raznim sadržajem. Od poučnih i pješačkih staza pa sve do učionice na otvorenom, igrališta, sjenice za piknik i još mnogo toga.

Nakon što je odobreno stopostotno financiranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u studenom prošle godine počeli su radovi u sklopu projekta “Poučno tematska staza s pratećim sadržajima – šuma Lug, Bjelovar“. Trenutačno se radovi privode kraju te će kroz nekoliko tjedana Lug osvanuti u novom ruhu, s različitim sadržajima za građane. Projekt je, među ostalim, podrazumijevao rekonstrukciju postojeće pješačke staze, izvođenje i uređenje poučno-tematske staze, orezivanje stabala, uređenje postojećeg prostora za rekreaciju i edukaciju, obnovu postojećeg dječjeg igrališta i njegovo proširenje te postavljanje antistres podloge ispod sprava.

Napravljena je i učionica u prirodi s trideset sjedećih mjesta, trenutačno se postavljaju drvena sjenica i vidikovac, a uskoro i drvena ograda uz kanal radi sigurnosti. Na poučno-tematskoj stazi ovih će dana biti postavljeno sedam drvenih edukativnih i informativnih ploča te pet edukativnih ploča u obliku različitih životinja. Duž staze nalazit će se i 10 smjerokaza. Završetkom tog projekta brojni će rekreativci doći na svoje, ali i obitelji s djecom koja će ovdje naći i zabavni i edukativni sadržaj upoznavajući floru i faunu koja se nalazi na tom području. Također, stvoreni su i preduvjeti za Školu u prirodi koja se provodi u sklopu školskih kurikuluma. Izvođač radova je Begeom Inženjering, a konačna ukupna vrijednost projekta, nakon provedenog postupka javne nabave, iznosi 643.994,38 kn.

PHOTOS BY: press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.