manastir_krupa-4-1-scaled

Otkrijte sve ljepote rijeke Krupe: Ondje se nalazi poseban most koji krije ljubavnu legendu

GREEN_300_listici_sredina

Ideja za izlet vikendom!

Ova je lokacija idealna za izlet u prirodu vikendom jer osim samog Kudinog mosta, ondje ćete pronaći i izvor rijeke Krupe koja se ulijeva u još jedan dragulj - Zrmanju.

S tek sedam kilometara duljine toka, rijeka Krupa uspjela je kroz godine privući brojne posjetitelje. Ondje se, naime, krije pravo prirodno bogatstvo i neki od najljepših kadrova u Hrvatskoj. Idealna je to lokacija za uživanje i otkrivanje prirodnih bogatstava Obrovačkog kraja.

Jedna od njezinih najvećih posebnosti svakako je nevjerojatni Kudin most iza kojeg se krije posebna legenda. Kako se u tom kraju prepričava desetljećima, ondje se mladi Kude početkom 19. stoljeća toliko zaljubio u svoju Miliju da je dao sagraditi spomenuti most, sve kako bi u pratnji svatova prešao na drugu stranu rijeke i tako zaprosio svoju odabranicu.

Cijenite prirodu 

Legenda kaže da mu je trebalo dva mjeseca da završi sve poslove, a od tada se njegova romantična gesta prepričava s koljena na koljeno.
Danas je njegov most, smješten u selu Golubić, sa svojih 109 metara duljine, magnet za posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

Ova je lokacija idealna za izlet u prirodu vikendom jer osim samog Kudinog mosta, ondje ćete pronaći i izvor rijeke Krupe koja se ulijeva u još jedan dragulj – Zrmanju.

Posjetite i popularno izletište

Osim toga, kako smo ranije pisali, u blizini Kudinog mosta nalazi se još jedno mjesto vrijedno posjete. U pitanju je manastir na rijeci Krupi koji potječe iz 14. stoljeća. Tijekom svoje burne povijesti je u više navrata uništen te obnavljan, a danas se ubraja u popularno izletište koje često posjećuju obitelji s djecom.

Samo izletište nalazi se podno manastira na prostranoj livadi gdje su postavljeni drveni stolovi. O izletištu se brinu monasi koji su ujedno izgradili i kamin koji posjetiteljima posve besplatno stoji na raspolaganju.

Kao i uvijek do sada, kada vam preporučujemo lokacije za izlete, skrećemo pozornost da prirodu ostavite točno onako kako ste ju i pronašli – netaknutu i bez smeća.

PHOTOS BY: Instagram, Mija Dropuljić/Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.