Ostavili sve na godinu dana i otišli na Mount Everest: Njihov je dvogodišnjak najmlađa osoba koja je došla do baznog kampa

GREEN_300_listici_sredina

Avantura života

Tročlana obitelj iz Glasgowa odlučila se za avanturu svog života - obiteljski godišnji koji traje doslovno godinu dana. Ostavili su svoje poslove, iznajmili obiteljsku kuću i kupili tri karte u jednome smjeru. Jedna od destinacija bio je i Mount Everest...

O jednom od najhrabrijih obiteljskih godišnjih odmora posljednjih su se dana raspisali svjetski mediji, a riječ je o britanskoj obitelji Dallas – tati Rossu, mami Jade i njihovu 2-godišnjem sinu Carteru. Kada govorimo o godišnjim odmorima, mislimo na najviše mjesec dana opuštenog druženja, bez poslovnih obaveza. No godišni odmor obitelji Dallas doslovo traje godinu dana jer su Ross i Jade ostavili svoje poslove, iznajmili obiteljsku kuću na godinu dana i kupili tri avionske karte u jednom smjeru za Indiju u kolovozu prošle godine.

Njihova želja je bila proputovati Azijom, a jedna od planiranih destinacija bio je i Nepal te uspon na Mount Everest.

“Kupili smo hranu i dvije vreće za spavanje, zapravo sve smo to napravili bez previše razmišljanja”, za DailyMail je izjavila Jade Dallas. U selu, prije ulaska u bazni kamp, dječaku su napravili krvnu sliku, a njegovi su nalazi bili puno bollji nego njegovih roditelja. U bazni kamp na Mount Everestu, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 5364 metra, stigli su 25. listopada prošle godine, a mali Carter je jedan dio uspona bio na leđima tate Rossa.

“Carter je uspon podnio bolje od mene i njegove mame. Nas dvoje smo osjetili blage simptome visinske bolesti, a on je bio odlično”, ispričao je svoje dojmove Ross, bivši viši menadžer prodaje iz Glasgowa.

Prema riječima roditelja, svi troje su bili pripremljeni za uspon jer svakodnevno prakticiraju tehnike disanja, svi troje se kupaju u hladnooj vodi, a s Carterom redovito idu na trekking po planinama. Na svome putovanju, prvo su sletjeli u Indiju pa su posjetili Šri Lanku i Maldive, nakon čega su došli u Nepal i popeli se do baznog kampa na Mount Everestu. Potom su još posjetili Maleziju, Singapur, a trenutno su su u džungli tajlandskog prirodnog rezervata u Khao Soku. Sljedeća im je stanica Bangkok, a zatim Kambodža.

“Mnogo je bolje nego samo ići na Tenerife”, komentirao je duhovito Ross Carter, otac dvogodišnjeg Cartera.

PHOTOS BY: Facebook BBC World Service / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.