HCKZ-31

Oda prirodi: Pogledajte kako izgleda Hrvatski centar koralja na Zlarinu

GREEN_300_listici_sredina

Novost s otoka

"Ovaj je Centar zaokružio fascinantnu priču o otoku i čovjeku, o odnosu čovjeka i prirode."

Priča o koraljarstvu, najznačajnijem kulturnom naslijeđu i najvećoj posebnosti otoka Zlarina od sada je ispričana na jednom mjestu – Hrvatskom centru koralja koji je danas svečano otvoren.

Hrvatskom centru koralja Zlarin na inovativan i zanimljiv način ispričana je priča o višestoljetnoj tradiciji koraljarstva na tom otoku u šibenskom arhipelagu. Osnovna funkcija centra je očuvanje i interpretacija kulturno – povijesne, tradicijske i prirodne baštine.

“Tvrđava kulture danas otvara čak peto poglavlje o održivom upravljanju u kulturi što nam u isto vrijeme predstavlja čast, zadovoljstvo, ali i strahopoštovanje. Čestitam svima koji su sudjelovali u projektu i koji su intenzivno radili da se sve što je zamišljeno i ostvari. Svima koji su radom, emocijama, idejama, predmetima i iskustvima pridonijeli da imamo postav koji se može nazvati pravim muzejskim postavom, a koji je zaokružio fascinantnu priču o otoku i čovjeku, o odnosu čovjeka i prirode. Ovo je prirodni nastavak šibenske priče o EU projektima, a glavni cilj je održivi i lokalni razvoj. Mi ćemo se truditi maksimalno iskoristiti sve što nam ovaj prostor pruža, a sve za boljitak budućih generacija za koje sam sigurna da će rado dolaziti i s velikim zanimanjem upiti ovu priču”, kazala je ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić.

centar koralja zlarin

 

 

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.