Evo gdje već danas možete potpuno besplatno posaditi svoje drvo

GREEN_300_listici_sredina

To možete iz svog doma ako se pridružite projektu Rezolucija Zemlja

Pridružite se Rezoluciji Zemlja i postanite dio promjena kako bi naša Zemlja bila barem malo čišća, ljepša i zelenija!

Na Zemlji trenutno živi gotovo osam milijardi ljudi. Zamislite kakva bi situacija bila kada bi baš svatko, svake godine, zasadio po jedno stablo? Kako bi to utjecalo na klimu i u kakvom bismo okolišu živjeli?

Pokušajte zamisliti jer, bez sumnje, sadnja drveća jedno je od rješenja kada su u pitanju gorući klimatski izazovi koji su sve više pred nama.

Kad bi svaki pojedinac u idućih 20 godina zasadio jedno drvo, to bi otprilike bilo 160 milijardi novih!

‘Drvo po drvo – nova šuma’

Naravno, osim sadnje drveća, postoje brojni drugi načini koji mogu doprinijeti smanjenju klimatskih promjena, no sadnja drveća ono je što kao pojedinci možemo napraviti. Što kada bismo vam rekli da je to dovoljan samo jedan klik? Kamen po kamen – palača, drvo po drvo – nova šuma! Kako?

Pridružite se Rezoluciji Zemlja i postanite dio promjena kako bi naša Zemlja bila barem malo čišća, ljepša i zelenija!

POGLEDAJTE VIDEO:

Na ovoj web-stranici upiši ime, prezime i e-mail, a Hrvatske šume i Večernji list posadit će jedno stablo za svakog tko ispuni obrazac. Nakon što uspješno ispunite obrazac, na e-mail vam stiže lokacija na kojoj je vaše drvo zasađeno.

Prikupljeno 750 tona otpada!

Iza projekta Rezolucija Zemlja stoji Večernji list, koji na ovaj način podiže svijest o  zaštiti i očuvanju okoliša kako bi potaknuli svakog pojedinca na aktivan angažman i svjesno sudjelovanje u zaštiti okoliša.

Na ovaj način ukazuju na to koliko su teme vezane za okoliš, ekologiju i ekološku osviještenost važne, a glavni fokus projekta je spojiti konkretne društveno-korisne ekološke aktivnosti te kroz njih utjecati na široku javnost i aktivno širiti svijest o okolišu i njegovoj zaštiti.

Rezolucija Zemlja u samo godinu dana postigla je velike rezultate: organizirane su brojne edukativne radionice za mlade o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša, kao i tri konferencije od kojih je jedna bila međunarodna, nekoliko okruglih stolova, ali i najveće akcije čišćenja okoliša na kojima se ove godine okupilo 18.240 volontera, a prikupilo se 750 tona otpada!

“Zasukali smo rukave kako bismo ovaj jedini dom koji čovječanstvo ima ostavili barem malo čišćim i ljepšim našoj djeci, unucima, susjedima, prijateljima… Kao kruna rada stigla je nagrada, najveće moguće međunarodno priznanje – INMA Global Media Award, odnosno tzv. medijski Oscar u kategoriji najboljih društvenoodgovornih projekata u organizaciji medija”, ponosno ističu iz Rezolucije Zemlja.

 

PHOTOS BY: Profimedia, Rezolucija Zemlja / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.