Novi Cvjetnjak Vrbana: ‘Od zapuštenog trgića do besplatnog mjesta za druženje’

GREEN_300_listici_sredina

Svi ste pozvani

Dvanaesta manifestacija Cvjetnjak Vrbana održat će se na ove godine u subotu, 20. travnja, od 10 do 12 sati, na trgiću ispred prostorija udruge Vestigium (Rudeška cesta 142, Zagreb).

Novim Cvjetnjakom Vrbana udruga Vestigium pokazuje čime se sve bave cijelu godinu, ali i primjerom pokazuje kako se s malo resursa može organizirati puno zanimljivih i korisnih društveno kulturnih aktivnosti.

Od zapuštenog, bezimenog trgića, kojeg građani nisu ni percipirali da postoji, stvorili smo mjesto za druženje i besplatno događanje u kojem su građani bili aktivni, a ne samo konzumenti i gledatelji. Nitko za ‘taj posao’ nije bio plaćen, nagrada svima bila je zajedništvo i povezivanje susjeda“, prisjeća se Irena Borovina iz udruge Vestigium i poziva na novi, 12. Cvjetnjak Vrbana, u subotu 20. travnja od 10-12 h na trgiću kod Vestigiuma – Vrbani, Rudeška 142, s dvorišne strane.

Posebnost ovog događanja je da program kreiraju sami građani, te vas očekuje nastup vokalnih ansambla Ružmarinke, DomaćiGosti i SingInBreza te predstavljanje lokalnih spisateljica i pripovijedanje za djecu. Održat će se i tradicionalna sadnja cvijeća i povrća u betonskim žardinjerama, a građani će moći postati članovi Društvene banke sjemena kao i čuti više o landrace vrtlarenju. Cvjetnjak Vrbana je prilika i za upoznati i podržati kreativce na sajmu Artizanat, kao i lokalne i ekološke OPG-ove na Eko placu. Zakazana je i razmjena odjeće, ponesite pet odjevnih predmeta koje više ne koristite i razmijenite ih za pet novih.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Iz udruge pozivaju sve zainteresirane da aktivno doprinesu programu. S prijedlozima se možete javiti na udruga.vestigium@gmail.com.

PHOTOS BY: PR, udruga Vestigium / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.